UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Bergbanjeren | Bergprofessional voor beleving op hoog niveau

International Mountain Leader (IML) Peter Mienes begeleidt al 25 jaar deelnemers door de adembenemende bergwereld in de Alpen. Vanuit Bergbanjeren specialiseert hij zich in sneeuwschoenwandelen/sneeuwwandelen: zowel sneeuwschoentochten als cursussen lawinekunde. Maar ook in de andere seizoenen begeleidt hij graag reizen met bv. als thema geologie, of flora/fauna. Met een IML loopt het beter!
bedrijf Bergbanjeren
adres Schoolbosdwarsweg 4
plaats 8141 PT Heino
kvk 58093699
lid VvKR 15040
reisgarantieSTO

Onze thema's


Begeleide reizen

Bergsport reizen

Natuur reizen

Wandelreizen

WinterreizenOnze soort reizen


groepsreizen

incentives

maatwerk reizenOnze bestemmingen


Duitsland

Frankrijk

Schotland

Zwitserland

Over Bergbanjeren....wat we zoal doen


Grand Tour de Beaufortain

Bergbanjeren_foto1

De Beaufortain is een parel in de Savoie: mooi ongerept terrein, hoogvlaktes, meertjes, imposante bergen, stoere alpenpassen, fraaie vergezichten, kortom een adembenemende bergwereld. Door dit terrein maken we een prachtige trektocht op sneeuwschoenen, deels langs onbemande hutten en ook hutten waar we op en top verzorgd worden. In de onbemande hutten maken we zelf ons meegebrachte eten klaar.

 

Zie https://youtu.be/o0nbIuAN8hY voor een videoimpressie!

>> meer informatie vindt u op: www.bergbanjeren.nl

Cursus Sneeuwschoenwandelen en lawinekunde

Bergbanjeren_foto2

Heeft het sneeuwschoenwandelvirus je te pakken, maar voel je je nog onvoldoende uitgerust om zelfstandig uitdagendere of meerdaagse tochten te ondernemen? 

Dan is deze cursus een uitstekende opstap. Zes dagen lang maken we tochten die de deelnemers grotendeels zelf voorbereiden en begeleiden. ’s Avonds wordt de nodige theorie behandeld op het vlak van lawinekunde, sneeuwkunde, tochtplanning, risicomanagement en oriëntatie in de winter. 

Het doel is niet om lange, maar juist om leerzame tochten te maken waarin voldoende tijd is om de theoretische basis in praktijk te brengen.

Na een dagtrip is het lekker ontspannen in de loungeruimte of in de sauna van ons hotel, dat met een Zoover 2015 award 2e staat op de lijst van beste hotels in Frankrijk!

>> meer informatie vindt u op: www.bergbanjeren.nl

Banjeren in Beieren

Bergbanjeren_foto3

In het wandelparadijs Beierse Voralpen maken we op sneeuwschoenen een afwisselende trekking ten Zuiden van München. We starten niet ver van de historische winterportplaats Garmisch-Partenkirchen in het prachtig gelegen Brauneck-Gipfelhaus, met schitterend uitzicht op de Noordelijke kalkalpen van Tirol. Na een inloop- en oefendag maken we een vijfdaagse trektocht van West naar Oost door eindeloze bossen, langs talloze dierensporen en bestijgen we bergtoppen voor fraaie uitzichten op de Alpen van Oostenrijk aan de ene kant en het Duitse heuvellandschap aan de andere kant. Om ons einddoel te bereiken gaan we ook een stukje met de boot!

Overnachten doen we afwisselend in berghutten en vakantiewoningen. 

Foto: Tegernseer Tal Tourismus GmbH / Bernd Ritschel

>> meer informatie vindt u op: www.bergbanjeren.nl