UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Cycle2Explore | Long Distance Cycle Tours

Cycle2Explore is een jong bedrijf dat lange-afstands-fietstochten organiseert. Het betreft dan fietstochten voor vitale fietsers die graag īop verkenningī gaan. Een betrekkelijk grote dagafstand van pakweg 80 km is voor hen geen probleem, ze houden van een klimmetje en een enkele stevige helling met een stijgingspercentage van 8 tot 11% is voor hen een uitdaging.
bedrijf Cycle2Explore
adres Nieuwstraat 51
plaats 5757 AS Liessel
kvk 57624216
lid VvKR 15055
reisgarantieGGTO

Onze thema's


FietsreizenOnze soort reizen


groepsreizen

individuele reizen

maatwerk reizenOnze bestemmingen


BelgiŽ

Duitsland

Engeland

Frankrijk

Hongarije

ItaliŽ

Oostenrijk

Schotland

Slowakije

Spanje

TsjechiŽ

Zwitserland

Over Cycle2Explore....wat we zoal doen


Fietsen naar Santiago de Compostela (2750km)

Cycle2Explore_foto1

Met de St. Jacobsschelp op de stuurtas fietsen we vanaf de Jacobushoeve in Vessem naar België. Over oude spoorwegen en verharde jaagpaden trappen we het heuvelachtige landschap van Frankrijk binnen. Peddelend over landbouwweggetjes en bospaden bereiken we kathedraalstad Chartres om van daaruit, via de historische stadjes Aubeterre sur Dronne en St. Emilion, door het vlakke departement Les Landes naar Dax te fietsen. Aan de voet van de Pyreneeën bereiken we St. Jean Pied de Port: het fascinerende vertrekpunt van de vele wandelaars. Na een stevige beklimming van de Ibaneta (1.100 m) dalen we Spanje binnen. Daar laten we ons Pelgrimpaspoort afstempen in de majestueuze kathedralen van Pamplona, Logrono en Burgos. Vervolgens trappen we over de Spaanse Hoogvlakte naar de kathedraal van Léon, bestijgen de machtige Cruz del Ferro (1.500 m) gevolgd door de heftige Alto do Cebreiro (1.300 m) om enkele dagen later het metershoge wierookvat te zien zwaaien in de kathedraal van ......SANTIAGO DE COMPOSTELA !!

>> meer informatie vindt u op: www.cycle2explore.nl

Op de fiets naar Rome (2.100 km)

Cycle2Explore_foto2

Met het Pelgrimspaspoort op zak fietsen we naar de St. Pietersbasiliek in Vaticaanstad, waar we ons welverdiende Credential op gaan halen. De route voert over kleine landweggetjes en verkeersluwe wegen waar we kunnen genieten van de uitgestrekte akkers en de prachtige vergezichten richting Duitsland. Via de rivierdalen van de Roer en de Rijn, met de trotse Duitse burchten en de romantische vakwerkstadjes, trappen we over Koblenz en Karlsruhe naar Bregenz aan de Bodensee in Oostenrijk. Van daaruit steken we door de indrukwekkende Alpen, waar we met het nodige klimwerk de Arlbergpas (1.795 meter) en de Reschenpas (1.519 meter) moeten bedwingen, naar Bolzano in Italië. We fietsen vervolgens over het fietspad langs de Adige door het glooiende Italiaanse heuvelland met de uitgestrekte wijngaarden en de rustieke Venetiaanse villa’s naar de historische stad Trento. Daarna gaat het via Bardolino aan het Gardameer richting Verona, een van de belangrijkste kunststeden van Noord-Italië. We steken de Po-vlakte (met de nadruk op “vlakte”) over en zetten via Ferrara koers naar Ravenna aan de Adriatische kust. Vanaf de stad, met acht vroegchristelijke bouwwerken op de werelderfgoed lijst van UNESCO, fietsen we door het dal van de Tiber naar de bekende bedevaartsplaats Assisië, om enkele dagen later af te stappen op het St. Pietersplein in..........ROME !

>> meer informatie vindt u op: www.cycle2explore.nl

Fietsen naar Praag (1.200 km)

Cycle2Explore_foto3

Het uitzicht vanaf de Karelsbrug over torens en daken behoort ongetwijfeld tot een van de meest onvergetelijke stadspanorama´s ter wereld. Vooral ´s avonds wanneer het kasteel en de St. Vitus kathedraal stralen in een betoverende verlichting. Het romantisch-mystieke Praag met Kafka en rabbi Löws golem als iconen is maar een kant van het verhaal. Na zijn wedergeboorte in 1989 klopt in de Tsjechische hoofdstad het volle leven in een westers ritme:  polka en dance;  gotiek, barok en postmodernisme; klassieke etablissementen en moderne lounge gelegenheden; Boheemse knoedels en nouvelle cuisine. Praha, De Gouden Stad, De Stad van 100 Torens, De Parel aan de Moldau of Moeder ja zelfs Koningin der Steden !!!
Ook voor fietsers blijft Praag lokken, maar dan als eindbestemming van een lange fietstocht. Zeker omdat er een prachtige fietsroute langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden gereden kan worden. Een prachtig traject, steeds weer anders, met altijd volop ruimte om je heen; op weg naar......PRAAG !!

>> meer informatie vindt u op: www.cycle2explore.nl