UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Durendale Militair-Historische Reizen | Get in touch with history!

Durendale organiseert militair-historische reizen en dagtochten (battlefieldtours) naar de slagvelden van onder andere de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog. We reizen in kleine groepen met een modern personenbusje. Hierdoor is er ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, veel meer dan als u met een grote groep zou reizen. Zo komt u met Durendale reizen ook buiten de gebaande paden
bedrijf Durendale Militair-Historische Reizen
adres Vronkenlaan 24
plaats 2352 EP Leiderdorp
kvk 27309168
lid VvKR 12009
reisgarantieSTO

Onze thema's


Cultuurreizen

Oorlogsreizen

Rondreizen

Schoolkamp reizen

WandelreizenOnze soort reizen


groepsreizen

individuele reizen

maatwerk reizenOnze bestemmingen


BelgiŽ

Duitsland

Frankrijk

Groot-BrittanniŽ

Luxemburg

Nederland

Over Durendale Militair-Historische Reizen....wat we zoal doen


Waterlinie 1672-1787

Durendale Militair-Historische Reizen_foto1 Nadat het Franse leger de Republiek was binnengevallen bleek dat het cordon van vestingsteden en schansen hen nauwelijks kon vertragen. De inderhaast opgetrokken IJsellinie bleek ook veel te zwak om de opmars op te vangen en in allerijl werd een waterlinie tussen de Zuiderzee en de Merwede ingericht om de Franse troepen onder Lodewijk XIV tegen te houden voor zij ook Holland zouden veroveren. Deze linie liep van Muiden via Woerden en Goejanverwellesluis tot Gorinchem. Utrecht viel er buiten omdat deze stad op dat moment reeds door de Fransen was veroverd. In december 1672 staken bij Woerden 9000 Franse soldaten onder de Duc de Luxembourg de bevroren Waterlinie over. Door de invallende dooi konden zij niet verder en zij trokken al plunderend terug. Het afschuwelijke lot van Zwammerdam en Bodegraven deed de Nederlanders nog tot lang daarna huiveren.

Nadat de Hollandse Waterlinie in 1672 had standgehouden, kreeg hij een meer permanent karakter. Accessen (naderingswegen) werden versterkt met forten en schansen, zoals Fort Wierickerschans.
>> meer informatie vindt u op: www.durendale.nl