UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Go Indonesia | Terug naar jouw roots!

Specialist in op maat reizen en kleine groepsrondreizen naar IndonesiŽ. Wij bieden op maat reizen in de gehele Indonesische archipel. Heb je een Indische achtergrond? Wij zullen je met jouw roots verbinden. Zo kun je je in de culturele plaats Sumedang laten inwijden in pencak silat, gamelan,dans, wayang golek en spiritualiteit.
bedrijf Go Indonesia
adres Veenwortelstraat 107
plaats 6841KL Arnhem
kvk 61291811
lid VvKR 15014
reisgarantieGGTO

Onze thema's


Begeleide reizen

Cultuurreizen

Natuur reizenOnze soort reizen


gezinsvakanties

groepsreizen

individuele reizen

maatwerk reizenOnze bestemmingen


IndonesiŽ

Over Go Indonesia....wat we zoal doen


Java

Go Indonesia_foto1

Java is het centrale eiland van Indonesië. Zowel vroeger als nu bevonden zich hier de machtigste heersers over de gehele archipel. Deze heersers welke oorspronkelijk uit het verre India kwamen brachten ook een verfijnde cultuur, spiritualiteit en een goed geoliede samenleving voort. Voorbeelden van deze cultuur vind je bijvoorbeeld terug in Sumedang, het Dieng plateau en Yogyakarta. Ook de Nederlanders lieten hier hun sporen achter zoals we nog terug kunnen vinden in plaatsen als Jakarta (Batavia), Bogor (Buitenzorg), Bandung (het Parijs van het oosten), Malang en Semarang. Ga mee met de Bandung heritage trail en zie o.a. de gebouwen uit de jaren ´20 en ´30 van de vorige eeuw (Art Deco en Jugendstil) of leer over de specerijen waar het vroeger allemaal om ging op een plantage. Zie grote ´leatherneck´ zeeschildpadden eieren leggen of vaar met een prauw door de ongelovig mooie Green Canyon.

>> meer informatie vindt u op: www.go-indonesia.nl

Go Indonesia_foto2

Sumatra is met Kalimantan (Borneo) het groene hart van Indonesië. Beleef de primaire jungle en zie waarom dit beschermd dient te worden. Een Indonesische filosofie zegt dat voor elke ziekte (een negatief) een geneesmiddel (een positief) bestaat. Dit betekent dat deze oeroude regenwouden nog onontdekte rijkdom kunnen bezitten o.a. in de vorm van geneesmiddelen. Reis door Sumatra en start je reis in Medan, ga naar het Gunung Leuser National Park en maak een meerdaagse jungle trektocht. Bezoek het grootste kratermeer ter wereld de Danau Toba (danau betekent meer in het bahasa Indonesië). Na een week kun je je reis voortzetten met een binnenlandse vlucht naar je volgende Indonesische bestemming of reis door met je eigen auto met chauffeur en bezoek o.a. Bukittinggi en wandel door de canyon het karbouwen gat genoemd. Reis door en steek de evenaar over en eindig in Padang en vlieg van hieruit door naar je volgende bestemming.

>> meer informatie vindt u op: www.go-indonesia.nl

Onze roots

Go Indonesia_foto3

Sumedang is niet de meest voor de hand liggende bestemming tijdens je reis door Indonesië. Toch heeft deze plaats een rijke cultuur en geschiedenis. Sumedang, dat 35 kilometer ten noordoosten van Bandung ligt, wordt misschien pas over een paar jaar ontdekt door meer toeristen, dus ben je op zoek naar authentiek Indonesië dan is dit misschien wat voor je. Sumedang staat vooral bekend om de tahu. Wij hebben een speciale band met Sumedang want daar komen onze roots vandaan. Zo is onze oom Permadi een Raden en stamt af van koningen (Prabu) en prinsen (Pangeran) van het voormalig koninkrijk Sumedang. Het oude Indonesië telde vele koninkrijken en de best bekenden momenteel zijn Yogyakarta en Solo. Hoewel er met uitzondering van Yogyakarta (speciale regio) officieel geen koninkrijken meer bestaan bestaat de adat wel degelijk. Onze familie is dan ook vereerd om deze adat aan jullie door te geven en jullie in te weiden in de gebruiken van het echte Indonesië (west Java). We maken voor sommige voorstellingen en lessen dan ook gebruik van het voormalig paleis (keraton) met zijn gebouwen zoals het gedung Pusaka (denk aan de kris Pusaka) met vele heilige krissen en de kronen van de voormalige vorst en vorstin.

>> meer informatie vindt u op: www.go-indonesia.nl