UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

HunTravel | Jouw Hongarije beleving

HunTravel is uw persoonlijke partner voor unieke wijn en culinaire reizen. Maatwerk en persoonlijke aandacht is bij ons het sleutelwoord. HunTravel biedt kleinschalige,begeleide groeps- wijnreizen en reizen op maat aan naar verschillende bestemmingen in Hongarije.Als uw persoonlijke Hongaarse partner zijn wij in staat om uw reiswensen om te zetten naar een onvergetelijke Hongarije beleving.
bedrijf HunTravel
adres Kalkakker 11
plaats 1241 JC Kortenhoef
kvk 53912764
lid VvKR 13013
reisgarantieSTO

Onze thema's


Culinaire reizen

WijnreizenOnze soort reizen


groepsreizen

individuele reizen

maatwerk reizenOnze bestemmingen


Hongarije

Over HunTravel....wat we zoal doen


Wijn voor stoere mannen - Stierenbloed

HunTravel_foto1

Wij onthullen het geheimvan de stoere wijn : Stierenbloed! Twee steden die duelleren met elkaar om de naam Stierenbloed - Bikavér ! Eger en Szekszárd. Beide wijnregio´s produceren zeer kwalitatieve en karakteristieke wijnen. Het verhaal acter Stierenbloed-Bikavér begint wanneer de Hongaarse wijnstad Eger wordt belegerd door een groot Turks leger. Volgens het verhaal hebben de Hongaren om kracht en moed te verzamelen hun geliefde rode wijn gedronken en vielen ze zo de Turken aan.Door de door de wijn rood doordrenkte baarden en ongelofelijk veel overmoedigheid dachten de Turken dat ze dol en onoverwinnelijk werden door dat ze Stierenbloed hebben gedronken. Ze schrokken er zo erg van dat ze er als hazen vandoor gingen. 

>> meer informatie vindt u op: www.huntravel.nl

De legende gaat verder

HunTravel_foto2

Dichtbij de legende. Ontdek de smaak van Furmint! Hongarije is hot! en dit is niets voor niets!De oeroude wijnregio Tokaj ligt aan de voet van de bergen, in het dal van twee rivieren en in het uiterste oosten van Hongarije. Waar de meeste mensen bij Hongarije nog denken aan de beroemde zoete Tokaji aszú, is het aanbod tegenwoordig juist heel breed. De manier waarop de zoete wijn uit Tokaj wordt gemaakt is uniek. De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. In de Tokaj geteelde druiven zijn allemaal wit : Furmint, Hárslevelu, Kövérszolo en Kabar. Als doelstelling heeft men het maken van de zuiverste, meest geconcentreerde, evenwichtige en fruitige wijnen die mogelijk zijn en welke kenmerken benadrukt van de druiven. 

>> meer informatie vindt u op: www.huntravel.nl

Reis naar de vulkaan

HunTravel_foto3

Geniet van de wijnen met eigen karakter bij schitterende landschappen! De wijnregio Somló ligt in het westen van Hongarije rondom de uitgedoofde vulkaan Somló. De vulkanische ondergrond en de vruchtbare bodem hebben al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht. De Hongaarse wijncultuur is terug te leiden tot de 12e eeuw. De romeinen hebben de eerste wijnstokken naar Somló gebracht. In de 19e eeuw naast de beroemde witte wijnen uit Tokaj, werd de wijn uit Somló de meest bekende Hongaarse witte wijn.De wijnen hebben een vurig, hard karakter en een hoog zuur-en alcoholgehalte.vanwege de complex mineralen die in de wijn terug te vinden zijn, heeft men als medicijn in de geneeskunde gebruikt. Juhfark oftewel Schapenstaart - een autochtoon Hongaarse druivensoort - is een naam die jullie echter meteen gaan onthouden. Het is een echte specialiteit van Somló.

>> meer informatie vindt u op: www.huntravel.nl