UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Iran Silk Road | Grenzeloos Genieten!

Laat je meevoeren over de oude zijderoute door Iran. Geniet van dit authentieke, niet-toeristische land met een kleurrijke geschiedenis. Iran ligt in het hart van de zijderoute tussen Oost en West. Dit zeer gastvrije land heeft een prachtige variatie in natuur, bevolking en cultuur. Het is een veilige bestemming met een rijke traditie. Een prachtig land om individueel of samen te ontdekken!
bedrijf Iran Silk Road
adres Dennenstraat 178
plaats 6543 JZ Nijmegen
kvk 34152306
lid VvKR 12013
reisgarantieSTO

Onze thema's


Cultuurreizen

Fotografie reizen

Natuur reizen

Rondreizen

TreinreizenOnze soort reizen


groepsreizen

individuele reizenOnze bestemmingen


Iran

Over Iran Silk Road....wat we zoal doen


Het Iran van de duizend-en-ťťn reisverhalen

Iran Silk Road_foto1

Iran Silk Road is in 2007 door Sebastiaan opgericht in Yazd (Iran) en ook gevestigd in Nijmegen. Iran Silk Road is meer dan een reisburo. Wij geloven in het bouwen van bruggen tussen Iran en het Westen. Door het oversteken van onze Silk Road en het volgen van de zijderoute leer je het andere Iran kennen. Het Iran van de tradities, de Perzische gastvrijheid en de duizend-en-één verhalen. Met onuitwisbare reisindrukken en vriendschappen voor het leven.

Iran Silk Road is een onafhankelijke reisorganisatie en heeft geen enkele relatie met een politieke groepering. Belangrijk voor ons is de Iraanse bevolking en haar eeuwenoude cultuur van gastvrijheid. Wij hopen dat u met ons het ware Iran ontdekt!

Iran Silk Road organiseert culturele en avontuurlijke reizen naar Iran met drie comfortniveaus. Kies hieronder de mate van comfort voor uw rondreis in Iran. Daarna maak je een keuze uit de verschillende reisroutes. Tot slot kunt u de reis eenvoudig uitbreiden met verschillende opties en excursie mogelijkheden.

>> meer informatie vindt u op: www.iransilkroad.nl

Op reis naar Kashan in Iran

Iran Silk Road_foto2

Kashan is een middelgrote woestijnstad in centraal Iran. De naam is synoniem met antiek en dat is niet vreemd want bij opgravingen zijn voorwerpen gevonden uit 6000 v. Chr. Het oude centrum van deze traditionele stad heeft zijn typische woestijnarchitectuur grotendeels behouden. Verborgen in de nauwe steegjes liggen prachtige koopmanshuizen die getuigen van een roemrijk verleden.

Kashan ligt op ca 3 uur rijden van Teheran aan de rand van de Dasht-e Kavir woestijn op de oude zijderoute. Kashan heeft een bus -en treinstation met dagelijkse verbindingen naar oa Teheran, Yazd en Esfahan.

Een bezoek aan Kashan is zeker de moeite waard. De stad is een onontdekte parel met een culturele schat aan bezienswaardigheden. Op loopafstand bevinden zich onder andere de  Tabatabai en Borujerdi  koopmanshuizen, Hammam Khan, Agha Bozorg mosque en de handicraft bazaar. Rondom de oude stad bevinden zich het Fin Persian garden complex en de overblijfselen van de Tepe Sialk Zigurrat, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 v. Chr.

>> meer informatie vindt u op: www.iransilkroad.nl