UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Mevo reizen |

Met Mevo Reizen kunt u het oosten van ons continent ontdekken. Maak een prachtige reis per TranssiberiŽ Express of de TranssmongoliŽ Express naar Rusland, MongoliŽ en China. Ook de Zijde Route, de historische handelsroute van Istanbul naar Xian behoort tot ons aanbod. De treinreis naar het dak van hemel per Himalaya Express is sinds enkele jaren toegevoegd aan ons reisaanbod.
bedrijf Mevo reizen
adres Golstraat 26
plaats 7411BP Deventer
kvk 08114923
lid VvKR 13008
reisgarantieSGR

Onze thema's


Paardrij vakanties

Rondreizen

Treinreizen

Wandelreizen

WoestiijnreizenOnze soort reizen


groepsreizen

individuele reizen

maatwerk reizenOnze bestemmingen


ArmeniŽ

China

Iran

Kazachstan

KirgiziŽ

MongoliŽ

OekraÔne

Oezbekistan

Rusland

Tibet

Turkmenistan

Over Mevo reizen....wat we zoal doen


Mevo reizen_foto1

De Trans Siberië Express, de langste treinreis ter wereld!

Sommige mensen zitten dagelijks in de trein naar studie of werk en terug.  Velen van u pakken wel eens de trein naar Schiphol. De trein is dan niet eens echt het begin van de vakantie te noemen, die begint pas in het vliegtuig. Maar wat nou als de trein dé reden van uw vakantie is? Gek idee? Helemaal niet, het is een geweldige manier van reizen voor allerlei type reizigers.

Echt reizen per trein is een ervaring! Stelt u zich voor, uw bed opgemaakt, kop koffie of een drankje staat klaar, u gaat een treinreis van 9000km maken. De trein hobbelt op een ritmische cadans uur naar uur door het uitgestrekte Russische landschap. U wandelt over het Rode plein en het Kremlin in Moskou, het bruisend centrum van Rusland. Nu, een dag later trekken eindeloze bossen aan u voorbij. U ziet ongerepte natuurgebieden met grote rivieren. Her en der een klein Siberisch dorpje. In Siberië maakt u een stop in Irkutsk, deze stad ligt dichtbij het Baikalmeer en het Olchon Eiliand. U bezoekt het Taltji openlucht museum onderweg.

Elke dag bereikt u weer een nieuwe stad op de Trans Siberië Express. Ekaterninburg, Krasnoyarsk of Taishet, steden waar u eenvoudige en dag stopt om de sfeer te proeven. De Transmongolië Express voert u verder via Ulaanbaatar. Reizigers met iets meer tijd en budget stoppen langer in Mongolië en trotseren de weidse steppen in de Gobi woestijn. U slaapt bij nomadenfamilies op de tocht door Mongolië en u legt stukken af per Jeep waar u uren niemand tegenkomt. Bij een lokale familie overnacht u in een Ger of Yurt en drinkt u een kommetje paardenmelk mee. U wandelt over de Yolyn Am gletsjer. U reist naar Erdene Zuu, een klooster complex in Kharkhorin.

Na uw reis door Mongolië pakt u de Transmongolië express naar Beijing. Deze trein zit vaak vol want gaat maar één keer per week op de donderdag. In het zomerseizoen gaat trein 24 van Ulaanbaatar naar Beijing ook afwisselend op vrijdag of zaterdag. Trein 24 reist in ongeveer een dag door de uitlopers van de Gobi woestijn.

U bereikt China! Via een stop in Datong bezoekt u de Hangende Tempels. U wordt deel van het rommelige Chinese straatbeeld. Veel fietsers, tempels, stalletjes op straat met allerlei etenswaar. Een enorm contrast met de Gobi-tocht en de Transsiberië express door Rusland. Vanuit Datong reist u per trein door naar Beijing voor een verblijf in een authentiek hotel in de oude Hutong. Een bezoek aan de Verbodenstad mag niet ontbreken. Het hoogtepunt van de Transmongolië express is wel de Chinese muur waar u uren over kunt wandelen en de zon kun zien opkomen!

Voor de wie nog geen genoeg van de trein heeft, vanaf Beijing vertrek de Lhasa Express. De Peking-Lhasa-treinreis is de spoortlijn van de Chinese hoofdstad naar Tibet. De spoortlijn gaat over een hoogte van 5076 meter en brengt u in twee dagen naar Lhasa.

 

Een treinreis zal niet meer hetzelfde zijn na een reis per Transsiberië Express. 

>> meer informatie vindt u op: www.mevoreizen.nl

Reistips voor de Transsiberie Express

Mevo reizen_foto2

Reistips voor de Transsiberie Express

De Transsiberië Express. Waarschijnlijk één van de meest mythische treintochten die er is. Een tocht die je door compleet verschillende landschappen, klimaten en soms zelfs landen brengt. Met recht een epische tocht van superlatieven J. Kijk alleen al naar de afstand die de trein aflegt tussen Moskou en zo ongeveer de meest oostelijke bestemming in Rusland, Vladivostok: 9302 kilometer! Starend uit het raam passeer je maar liefst 7 tijdzones en doorkruis je Europa en Azië. En dat je heerlijk tot rust komt, dat is een ding wat zeker is ;-). Het ritmische getik van de trein op de rails werkt bijna hypnotiserend.

 

Verschillende Transsibirië routes. 

Er zijn verschillende routes die je met de Transsiberië Express kunt volgen. Wij namen de trein van Moskou naar Irkutsk, halverwege het traject. Daar doe je ruim drie dagen over. Vervolgens zijn we afgebogen naar het Zuiden richting China. We kozen voor deze route omdat dit een lekker afwisselende route is qua landschappen. Je reist over de steppes van Mongolië en eindigt voor je gevoel letterlijk aan de andere kant van de wereld waar je geen straatbord meer kunt lezen; Beijing. Het stuk van Irkutsk naar Ulaanbatar, de hoofdstad van het oude wereldrijk van Dzjengis Khan, duurt ongeveer een dag. Over de laatste etappe, van Ulaanbaatar naar Beijing, doe je nog eens een dag. In totaal kun je deze route dus in 5 dagen afleggen. Het mooie van deze reis is dat je het landschap en de mensen letterlijk voor je ogen ziet veranderen. Dennenbossen maken plaats voor uitgestrekte heuvels en Kaukasiërs veranderen langzaam in Aziaten. Ik weet ook nog goed dat ik op de vierde dag in de ochtend mijn gordijntje open deed en een Mongool op zijn paard zag zitten. Te gek! En daarnaast is het ook nog eens super leuk om je reis op te knippen in een meerdere delen. Want vijf of zeven dagen achter elkaar in de trein is wel erg lang…Welke route je uiteindelijk ook kiest, het voelt aan als een avontuur. Alsof je honderd jaar bent teruggeworpen in de tijd en vliegtuigen nog niet bestaan. Je ziet bijzondere Russische steden als Jekaterinaburg en Novosibirsk. Of wat te denken van een stop bij het grootste zoetwaterreservoir ter wereld; het Baikalmeer? Compleet dichtgevroren in de winter en snikheet in de zomer; het is zo groot dat het zelfs een eigen ecosysteem heeft! Alsof dat nog niet genoeg is vind je er ook nog eilandjes met inwoners die nog een animistisch geloof aanhangen.

 

Alleen reizen en toch georganiseerd! 

Natuurlijk kun je een reis met de Transsiberië Express zelf organiseren. Je kunt dat bij mijn weten alleen niet direct vanuit Nederland doen. De Russische spoorwegen hebben namelijk een aantal contracten met partners die exclusief tickets mogen verkopen in het buitenland. De enige optie om dus zelf aan tickets te komen is naar het loket te gaan in Moskou. De Transsiberië Express vertrekt op alle oneven dagen.  Flexibiliteit is in dit geval wel een handig, zeker in het hoogseizoen. Het kan namelijk maar zo zijn dat alle tickets zijn uitverkocht en je pas op zijn vroegst twee of vier dagen later kunt vertrekken. Of dat er alleen nog eerste of derde klas tickets beschikbaar zijn.  En ook de taalbarrière en doorgaans niet bijster vriendelijke Russische spoorwegmedewerkers helpen niet mee ;-).

Naast de treintickets heb je natuurlijk ook een visum nodig voor meerdere landen. Mevo regelt alle soorten tickets en visa voor de verschillende Transsiberië routes en we nemen je ook het visumwerk uit handen. Daarnaast biedt Mevo reizen bouwstenen waarin je op de verschillende plekken waar je langs treint je reis kunt uitbreiden.  

Praktische reistips bij het boeken van een Transsiberië reis

-In Rusland kun je niet zomaar de trein uitstappen. Maak je ergens een tussenstop dan ontstaan er twee losse tickets. Houd hier rekening mee! Je kunt dus ook niet zomaar een trein later nemen, het is aan te raden om dit voor vertrek al uit te zoeken. Mevo helpt hier graag bij. 

-Hoe minder stops je maakt, hoe goedkoper de reis is (en omgekeerd)!

-Wil je eens iets anders en weinig geld uitgeven? Reis dan in omgekeerde volgorde, dus vanuit Beijing of Vladivostok naar Moskou. Deze route is een stuk minder druk (zeker in het hoogseizoen met toeristen die veel kaartjes in de tweedeklas wegkapen).

-Wil je echt low budget reizen, boek dan een platskartny in de derdeklas.

-Houd er rekening mee dat je in de tweedeklas met andere mensen in een coupe reist. 

-Iedere trein heeft een samovar. Dat is een apparaat wat je in iedere wagon aantreft en waaruit je warm water kunt tappen. Zo kun je lekker thee maken en noodles eten.

-Onderweg kun je allerlei lekkers kopen op de perrons, vers gemaakt door oude babushka’s. Stouw je tas dus niet helemaal vol met spullen uit de supermarkt.

-(Sinds 2014 heb je geen visum meer nodig voor Mongolië) Per 1 januari 2016 is de visumplicht voor Mongolië weer ingevoerd, ook in 2017 heb je voor Mongolië een visum nodig. Dit geldt voor Nederlandse en Belgische reizigers. Duitse reizigers reizen wél visumvrij naar Mongolië. 

 

 

>> meer informatie vindt u op: www.mevoreizen.nl

Mevo reizen_foto3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transsiberië- en Transmongolië Express groepsreizen 2017

 

 

13 mei / 10 juni / 22 juli / 12 aug / 2 sep / 16 sep 2017 - KLM vlucht 

Meer info: http://www.mevoreizen.nl/Groepsreis_Transsiberie_Express/ 

 

* klein reisgezeldschap van 10 personen tot 15 reizigers

* een goed uitgedacht reisschema met op de juiste tijden wat rust

* rechtstreekse KLM vluchten 

* Nederlandse reisbegeleiding al vanaf 7 reizigers

* Lokale, deskundige gids in elke stad op de route

* genoemde hotels (zie hier onze hotels)

* alle transfers op de route

* compleet excursiepakket 

* overnachting in Mongoolse Ger/Yurt 

* maaltijden tijdens uw verblijf in de Ger/Yurt 

* diverse dagen lunch incl. (zie reisbeschrijving)

* diverse dagen diner incl. (zie reisbeschrijving)

* treintrajecten o.b.v. 2e klas trein

 

>> meer informatie vindt u op: www.mevoreizen.nl