UW SELECTIE: | | | Aantal reisorganisaties in uw selectie: 1

Vacances a Catalunya | Uw reismaat in reizen op maat!

Vacances a Catalunya is dť CataloniŽ specialist. Wilt u wandelen of fietsen naar Barcelona, langs de Costa Brava, van de toppen van de PyreneeŽn tot de rijstvelden van de Ebro-delta of liever van berghut naar refugi? Ontdek de romaanse of modernistische architectuur op een autorondreis met overnachtingen in comfortabele charme hotels. Wij maken naar uw wens een kant en klare reis voor u.
bedrijf Vacances a Catalunya
adres IJssel de Schepperstraat 7
plaats 7435 PR Okkenbroek
kvk 63875586
lid VvKR 16031
reisgarantieSTO

Onze thema's


Culinaire reizen

Cultuurreizen

Kuur en Wellness reizen

Rondreizen

WandelreizenOnze soort reizen


maatwerk reizenOnze bestemmingen


Spanje

Over Vacances a Catalunya....wat we zoal doen


Duik in de Catalaanse geschiedenis!

Vacances a Catalunya_foto1

Door de eeuwen heen is er veel gevochten om en in Catalonië. Achtereenvolgens o.a. de Iberiërs, Kelten, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Vandalen  en de West-Gothen bewoonden het gebied. De Visigothische boog is een belangrijk overblijfsel uit hun tijd.

 

Totdat de Mohammedaanse Moren vanuit het zuiden Spanje en ook Catalonië bezetten in de 8e eeuw. Zij nemen de hoefijzerboog over in hun bouwkunst. Alleen de Pyreneeën bleven buiten hun macht. Hun overheersing van Catalunya duurt nog geen honderd jaar en de Franken nemen het stokje over. Een kleine honderd jaar later komt Wilfired de Harige in opstand en overwint. Hiermee komt de Catalaanse staat tot geboorte. Wilfried de Harige, de eerste graaf van Barcelona ligt begraven in Ripoll. Deze streek noemt men derhalve ook de wieg van Catalonië. Onze reis met dezelfde naam leidt u door Centraal Catalonië en u bezoekt ook de streek rondom Ripoll met haar vele romaanse schatten en het graf van Wilfried (Guifré el Pelós).

>> meer informatie vindt u op: www.vacancescatalunya.nl