Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Bestuurswissel bij VvKR in 'uitdagende' reistijd

Maandag 11 mei 2020

Huizen - Bestuurslid PR/communicatie Peter Guijt bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties draagt het stokje over aan Marco Brouwer. 

Peter Guijt (52) heeft de brancheclub van de 'kleine' reisondernemers de afgelopen vier jaar zien groeien van 160 naar 400 leden. In dezelfde periode is ook de VvKR als 'merk' gegroeid met de website vvkr.nl. "Van een eenvoudige website naar een goed functionerende bron van reisinformatie op de digitale snelweg voor onze leden en de consument”, aldus Guijt. Als het op reizen aankomt kiest de Amsterdamse wandelliefhebber met zijn Natuurlijk Reizen zelf liever voor wat minder geëffende paden. Bang om stil te zitten nu hij zich heeft teruggetrokken uit het bestuur is hij niet. De Coronaperikelen eisen juist creatieve oplossingen om het stilgevallen reisproduct weer succesvol op te starten. Tevens staat hij open om zijn expertise ook naar andere organisaties over te brengen. 

Marco Brouwer (48) neemt de bestuurstaak op het gebied van communicatie over in een tijd dat reizen onder druk staat. "Een uitdaging om als ondernemer te overleven maar tegelijk ook echt uitdágend om creatief vooruit te denken voor als wél weer valt te reizen. Over hoe dan, wat dan en uiteraard waarheen", zegt de touroperator, achter het in Delden gevestigde Interweddings. 
“In het algemeen kunnen de leden van de VvKR zich relatief gelukkig prijzen, juist vanwege de beperkte omvang van onze organisaties: vaak niet te groot en relatief weinig personeel. Dat is nu onze kracht om snel te kunnen schakelen naar het reizen van ná de corona crisis. Ik wil graag dat mijn werkzaamheden de VvKR verder helpt aan nog meer naamsbekendheid onder de Nederlandse consument maar ook onder reisorganisaties die nog niet bij ons zijn aangesloten. “ 

Nieuwsoverzicht