Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Workshops EU-privacywetgeving

Dinsdag 09 januari 2018

Nederlandse bedrijven krijgen in 2018 nadrukkelijk te maken met verdere aanscherping van de privacywetgeving. De Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) komt per 25 mei 2018 te vervallen, als EU-breed per die datum de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking treedt.

De reisbranche kan niet zonder verwerking van persoonsgegevens. Al was het maar omdat vliegtickets op naam worden uitgegeven, met vaak gegevens als geboortedata en paspoortnummers erbij, laat staan persoonlijke informatie zoals allergie en of dieetvoorkeuren etc. Bij vliegen naar bijvoorbeeld de VS komt uitwisseling van gegevens met overheidsorganisaties buiten de EU om de hoek kijken. Of bij het aanvragen van visa voor landen als Rusland en China.

Over hoe je als Nederlands bedrijf de regels nakomt en de zorgvuldigheid van dat nakomen borgt, verzorgt jurist Paul Otto via de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) dit voorjaar een serie eendaagse workshops.

Voor VvKR-leden kost deelname 175 euro; voor niet-leden 300 euro. De documenten met de modellen (ter waarde van € 500,-) kunnen bij Paul Otto worden afgenomen. Dit is inclusief koffie, thee en lunch.


Data waarvoor deelnemers zich kunnen opgeven zijn; donderdag 8 maart, maandag 26 maart, zaterdag 7 april. De datum voor een vierde sessie moet nog worden bepaald.

Opgeven kan via een mailtje naar info@vvkr.nl met in het onderwerpveld ‘workshop privacy’+ de voorkeursdatum. Per workshopdag is ruimte voor 20 tot 24 deelnemers. Bij minder dan 20 opgaven voor een dag gaat de workshop niet door.

Nieuwsoverzicht