Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Dringende oproep werkgroepleden

Woensdag 07 februari 2018

Diverse werkgroepen doen bij deze een dringende oproep op VvKR-leden om deel te nemen aan de werkgroepen.

VvKR kan bestaan vanwege haar actieve leden. We hebben daarvoor een paar jaar geleden enkele werkgroepen opgericht. Bij deelname aan een werkgroep ben je met interessante onderwerpen bezig die écht meerwaarde hebben voor de leden van de VvKR. Momenteel zitten enkele werkgroepen dringend verlegen om deelnemers, hierdoor blijft werk liggen en komen ze niet toe aan verdere ontwikkelingen.

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt er kennis, ervaring en interessante contacten voor terug! Zo krijg je bijvoorbeeld veel informatie over de reisbranche uit de eerste hand en word betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. Doordat je regelmatig contact hebt met verschillende marktpartijen is het ook erg leuk om te doen. Ben je een starter in de reisbranche  dan is dit de investering echt wel waard, je leert heel snel heel veel over de reisbranche en doet snel veel relevante contacten op. 

Misschien heb je kennis en expertise uit andere werkvelden (ben je goed met cijfers, vind je social media leuk of houd je wel van wat juridisch denkwerk), met deze kennis en ervaring kan je VvKR heel goed helpen.

Welke werkgroepen zijn er?

  • Werkgroep B2B. Deze werkgroep verzorgt de contacten met marktpartijen en probeert inkoopvoordelen voor VvKR-leden te regelen. Zij zijn onder andere verantwoordelijk geweest voor de collectieve bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Afgelopen najaar zijn twee werkgroepleden na jaren inzet gestopt, er hebben zich na herhaaldelijke oproepen geen nieuwe leden gemeld. Deze werkgroep heeft minstens twee nieuwe leden nodig, om de plannen voor 2018 uit te kunnen voeren: SEO, promotieartikelen, juridisch advies en verzekeringen.
  • Werkgroep Communicatie & ICT. Deze werkgroep verzorgt met name de externe communicatie van VvKR en is verantwoordelijk voor ICT en website. De groep bestaat momenteel uit 3 leden. De werkgroep is met name opzoek naar mensen die kunnen helpen bij online marketing en communicatie. Denk aan  Facebook, Twitter en LinkedIn, maar ook het uitdenken van een social media plan en eventuele andere mogelijkheden. Een onderdeel van deze werkgroep is een commisie die het mediation protocol heeft geschreven.
  • Werkgroep K&O. Deze werkgroep regelt de Kennis- en ontmoetingsdagen alsook de netwerkborrels. Ook is deze wekgroep verantwoordelijk voor de Masterclass voor Startende Reisorganisaties en de organisatie van de Workshops dit voorjaar. Momenteel bestaat de werkgroep uit 3 leden, die dit al vanaf het begin doen. Ze zouden graag aanvullig krijgen van minimaal één lid
  • Werkgroep B2C. Deze werkgroep heeft als hoofdtaak alles rondom de vakantiebeurzen te regelen. Je kan deze werkgroep ook helpen als VvKR-ambassadeur tijdens één van de beurzen of door je op te geven als beurscoördinator.
  • Werkgroep Duurzaamheid. Deze werkgroep is net opgericht en gaat zich bezighouden met de visie van VvKR op duurzaamheid.Momenteel zit de werkgroep nog in de opstartfase.
  • Werkgroep Juridische Zaken. Deze werkgroep is tijdelijk opgericht om samen met een jurist de modelreisvoorwaarden te ontwikkelen en hebben meegewerkt aan het opstellen van het Handboek voor de Wet op Privacy.

Wat vraagt VvKR van je?

Wij vragen een actieve inzet (reken op 1 à 2 uren per week) en het vooropstellen van de belangen van de VvKR-leden als geheel.
Wil je meer weten of je aanmelden, dan kan dat via info@vvkr.nl of op telefoonnummer 085 - 06 04 422 (Marleen). We zien je graag!

Nieuwsoverzicht