Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Jaarlijkse controle website en ledenprofiel

Vrijdag 01 juni 2018

In april is het Secretariaat van VvKR begonnen met de jaarlijkse controle van de website nen het profiel van alle VvKR-leden.

Branchevereniging
Wij vinden het belangrijk dat VvKR echt een branchevereniging is voor kleinschalige reisorganisaties, die voldoen aan de wet. Juist daarmee kunnen we ons onderscheiden van reisorganisaties die hun zaken niet op orde hebben en van de grote reisbedrijven. Om die reden voeren we jaarlijks controles uit: we kijken of de websites van onze leden voldoen aan de gestelde eisen.

Wat zijn de eisen?
We controleren of er duidelijke reisvoorwaarden op je website staan, die via de homepage vindbaar zijn voor de bezoekers van je website. Geef je uitleg over garantieregeling (en is een garantieregeling niet van toepassing omdat je geen pakketreizen verkoopt, dan dien je dit duidelijk te vermelden). Daarnaast controleren  we of je het logo van je garantieregeling en het nieuwe VvKR-logo op de homepage van je website hebt staan en deze dient bovendien linkbaar te zijn naar de betreffende website. We checken of alle reisorganisaties voldoen aan de Richtlijnen Pakketreizen. 

Ledenprofiel op VvKR-website
De Secretariaat controleert ook of je het ledenprofiel op de VvKR-website hebt gevuld, je moet je eigen logo pf afbeelding uploaden en een omschrijving van je organisatie en/of reizen toevoegen.

Verplichting
Leden zijn verplicht om aan deze voorwaarden te voldoen. Voor vragen over de controle kan  contact worden opgenomen met het Secretariaat via info@vvkr.nl.

Nieuwsoverzicht