Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Veel gestelde vragen beurzen

Maandag 27 augustus 2018

De leden van de Werkgroep B2C constateren dat ze vaak dezelfde vragen krijgen over de verschillende (vakantie)beurzen. Daarom hebben we een lijst opgesteld met veel gestelde vragen over Beurzen en Beursdeelname:

 

Ik wil graag met het aanbod voor VvKR leden op de … beurs staan, moet ik inschrijven bij de beursorganisator of bij de werkgroep B2C?

Inschrijven voor een beurs moet altijd bij de beursorganisator zelf. De werkgroep B2C onderhandelt over de tarieven en voorwaarden en zorgt voor een aanbod, daarna loopt de communicatie tussen de beursorganisator en het VvKR lid.

 

Ik zie geen aanbod voor VvKR leden voor de … beurs, wat is daar de reden van?

De werkgroep B2C is gaan onderhandelen met de beurzen waar de leden het meest in geïnteresseerd zijn (uitkomsten van de beurs enquête). Ook kan het zijn dat de werkgroep geen tarief af heeft kunnen spreken omdat de onderhandelingen stroef verliepen.

 

Gaat de VvKR ooit zelf een vakantiebeurs organiseren?

Daar is onder de leden veel animo voor. Hiervoor is echter veel mankracht nodig, dit doe je niet even zomaar. Er wordt aan gedacht dit in het jaar te doen dat de VvKR 10 jaar bestaat, in 2021 dus.

 

Ik wil wel graag meehelpen als VvKR ambassadeur op de beurs, waar kan ik me aanmelden en bij wie kan ik meer informatie krijgen?

Dat kan bij de werkgroep B2C. Stuur een mail naar b2c@vvkr.nl en iemand uit de werkgroep zal je informeren.

 

Staat de VvKR met een eigen stand op de … beurs?

Antwoord: Dat wordt vermeld op de ledenpagina van de VvKR website in het beursoverzicht

 

Ik word gebeld door de … beurs of ik weer deel wil nemen. Mag dat zomaar, hebben ze daar toestemming voor gekregen van de werkgroep B2C?

Iedere beursorganisator heeft het recht reisorganisaties die al deel hebben genomen opnieuw te bellen. En ook voor nieuwe deelnemers kunnen zij op de VvKR website kijken. De werkgroep B2C heeft daar geen rol in.

 

Is er ook voordeel voor een beurs als ik op een “gewone” stand (niet VvKR stand) ga staan?

De deals die we als VvKR maken met de beursorganisatie zijn voor stands op een VvKR-plein of -straat en gelden niet voor de stands die hier geen onderdeel van uitmaken.

 

Kan ik een stand delen met een ander VvKR-lid?

Dit is alleen mogelijk als dit bij de beursaanbieding van de desbetreffende beurs is aangegeven als mogelijkheid.

 

Nieuwsoverzicht