Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Terugblik Wereld Toerisme Event

Vrijdag 28 september 2018

27 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Toerisme, omdat het wereldwijd de snelst groeiende sector is. Dit jaar werd in Nederland, in het kader van deze dag, voor de tweede keer een internationale conferentie over duurzaam toerisme gehouden: het Wereld Toerisme Event.

Samenwerking

Het event is naast VvKR een initiatief van MVO Nederland, Green Destinations en ANVR. Global Green Destinations had de organisatie dit jaar in handen. Ook Nijmegen, European Green Capital 2018, had een groot aandeel in de organisatie van deze dag. Tijdens vijf verschillende rondes konden workshops en lezingen gevolgd worden over duurzaamheid, oplossingen, Best Practices enzovoort. Er waren zowel nationale als internationale sprekers.

 

Aanwezigheid VvKR

Caroline de Greeff nam namens VvKR deel aan de voorbereidingen en gesprekken over deze dag. Zij opende het evenement als dagvoorzitter. Namens VvKR was Marleen Nijdam aanwezig en sprak over wat duurzaamheid van VvKR en haar leden betekend. Tevens maakte ze bekend dat Werkgroep Duurzaam momenteel werkt aan een Handboek Duurzaamheid voor haar leden.

 

Future Proof Community

Tevens Lanceerde MVO Nederland de Future Proof Community, een platform waar (reis)ondernemers kunnen delen tegen welke duurzame uitdagingen ze aanlopen, en waarop men samen kan meedenken en praten om een oplossing te vinden. Deze community duurzaam toerisme is een initiatief VvKR, MVO Nederland, Green Destinations en ANVR. Je kan je hier aanmelden voor Future Proof Community.

 

Werkgroep  Duurzaam

Heb je vragen over duurzaamheid of wil je meedenken over duurzaamheid binnen de vereniging? Bezoek dan de webpagina van Werkgroep Duurzaam.

Foto's


Nieuwsoverzicht