Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Adriatic Vakanties

Correspondentieadres

Adriatic Vakanties
Lombardijenlaan 18
Tilburg
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 14035

Adriatic Vakanties

Bijzondere en actieve vakanties aan de Adriatische Zee. Met ons kun je zeilen, fietsen, wandelen en steden bezoeken. Of gewoon genieten van de zon en strand in een bijzonder pittoresk huis, camping of zelfs vuurtoren. We organiseren culinaire en wijn reizen waarmee je het land dat je bezoekt op zijn best leert kennen.

Fietsen Istrische Wijnroute

Er is iets magisch in Istrië, het grootste Kroatische schiereiland, ondergedompeld in het blauw van de Adriatische Zee. De groene bossen, de historische heuveltopsteden, wijngaarden, olijfbomen en rustige rivieren zijn de perfecte combinatie van de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur. 
Passerend door een landschap van heuvels, omringd door rivieren, bossen, wijngaarden en olijfgaarden, zal elk moment puur genot zijn. Maak tussenstops op de wijnboerderijen en proef de smaak van de inheemse wijnen zoals Malvasia en Teran. Trakteer jezelf op de heerlijke delicatessen en beleef alle charmes van Istrië, een spannend Kroatisch wijngebied.
Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Mocht het nodig zijn, we staan 24/7 voor je klaar. Onze volgauto is altijd in de buurt, mocht je te moe zijn of je pech hebben.

Zeilen en wijnen

Met meer dan 2700 zonuren per jaar, zijn de mid-Adriatische archipelen Solta, Brac, Hvar, Vis en Korcula de zonnigste mediterrane eilanden. Meer dan het zijn van het zeilers paradijs, zijn het de belangrijkste Kroatische wijnstreken. Wijn wordt hier traditioneel geproduceerd nog vanaf de Hellenistische periode, met diverse wijnkelders die wijn maken van bekroonde kwaliteit. Vanwege de kleine hoeveelheden die geproduceerd worden, zal je deze wijnen niet internationaal zien doorbreken, maar je zult jezelf vinden aan de voordeur van een van de met de hand uitgekozen pareltjes van het Kroatische wijn Art productie.

Bijzondere accomodaties

Bijzondere accomodaties gelegen op de mooiste plekken in Kroatië. Een voorbeeld daar van is de mooiste vuurtoren van Kroatië, Veli rat genoemd, gelegen  in een landschap van rijke mediterrane begroeiing boven het witte strand en de kristalheldere zee bij Dugi otok. Waarschijnlijk vanwege het magnifieke uitzicht uit de 40 meter hoge vuurtoren, heeft de vuurtoren bijnaam van openzee poortwachter van Dalmatië gekregen. De vuurtoren werd in 1849 gebouwd op de noordwestelijke kant van het eiland Dugi otok, 35 kilometer ten westen van Zadar. Op een afstand van 3 kilometer bevinden zich de dorpen Veli Rat, die men met de auto kan bereiken. Wil je naast de pracht van Veli Rat het Nationale park Kornati bezoeken dan kun je dat doen vanuit Sali op de andere kant van Dugi otok. Veli rat kan, net als Savudrija en Struga, ook ´s winters bezocht worden, omdat het verwarmd is.

www.adriaticvakanties.nl
0636223481
info@adriaticvakanties.nl

Terug