Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

De Wijnboer Amsterdam

Correspondentieadres

De Wijnboer Amsterdam
Reitzstraat 52
Amsterdam
Nederland

De Wijnboer Amsterdam

De Wijnboer Amsterdam is het wijnbedrijf van Rob Hulst. Naast mijn werk als architect is, is ook mijn liefde voor wijn uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Sinds begin 2018 organiseer ik tweemaal per jaar een reis, waar ik beide passies combineer.

Wijn en architectuur is een interessante combinatie voor liefhebbers die interesse hebben voor moderne architectuur in een wijnstreek met eeuwenoude tradities. We bezoeken in een reis gemiddeld 8-10 wijnbedrijven, die recent een nieuw gebouw hebben neergezet, waarbij veel aandacht is voor de architectuur. We bekijken de gebouwen, leren alles over de wijnproductie en proeven hun heerlijke wijnen. Ook genieten we volop van de overige culturele en culinaire kwaliteiten die de streek te bieden heeft.           

Komend voorjaar bezoeken we Oostenrijk. Deze reis brengt ons naar de bijzondere nieuwbouwprojecten in Cultuurstad Graz en de allen prachtig gelegen, maar o zo diverse wijngebieden Steiermark, Burgenland en Wachau. De laatste decennia beleeft Oostenrijk een revival als wijnnatie, wat zich heeft geuit in een heuse bouwhausse van nieuwe wijnbedrijven. We zullen vele projecten bezoeken en natuurlijk de kwaliteit van o.a. de Grüner Veltliner, Zweigelt en Blaufränkisch ontdekken en vergelijken.

Eerder ging de wijn- en architectuurreis naar de Moezel, naar de Rioja, naar Toscane en naar Noord-Portugal. Het is mijn wens om op deze wijze alle belangrijke wijnstreken te bezoeken.

Citaat deelnemer Rioja-reis: “Niemand van ons had kunnen dromen dat dit een reis zou worden die in 1 woord exceptioneel goed was qua organisatie, gezelschap, wijnen, architectuur, logies, eten en beleving.” 

Sfeerimpressie

Bezoek website


Terug