Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

De Wijnboer Amsterdam

Correspondentieadres

De Wijnboer Amsterdam
Reitzstraat 52
Amsterdam
Nederland

De Wijnboer Amsterdam

De Wijnboer Amsterdam is het wijnbedrijf van Rob Hulst. Naast mijn werk als architect is, is ook mijn liefde voor wijn uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Sinds begin 2018 organiseer ik tweemaal per jaar een reis, waar ik beide passies combineer.

Wijn en architectuur is een interessante combinatie voor liefhebbers die interesse hebben voor moderne architectuur in een wijnstreek met eeuwenoude tradities. We bezoeken in een reis gemiddeld 8-10 wijnbedrijven, die recent een nieuw gebouw hebben neergezet, waarbij veel aandacht is voor de architectuur. We bekijken de gebouwen, leren alles over de wijnproductie en proeven hun heerlijke wijnen. Ook genieten we volop van de culinaire kwaliteiten die de streek te bieden heeft.

Komende oktober bezoeken we Noord-Portugal. Deze reis brengt ons naar de mooie vallei van de Douro en de havenstad Porto. We proeven de zoete Port wijnen en maken kennis met de hoge kwaliteit van de droge wijnen die in de Douro en de Vinho Verde worden geproduceerd. Portugal is tevens de achtertuin van de bekende Portugese architecten Álvaro Siza Vieira en Eduardo Souto de Moura. We zullen meerdere projecten van hen bezoeken.

Eerder ging de wijn- en architectuurreis naar de Moezel, naar de Rioja en naar Toscane. Het is mijn wens om op deze wijze alle belangrijke wijnstreken te bezoeken.

Citaat deelnemer Rioja-reis: “Niemand van ons had kunnen dromen dat dit een reis zou worden die in 1 woord exceptioneel goed was qua organisatie, gezelschap, wijnen, architectuur, logies, eten en beleving.” 

Sfeerimpressie

Bezoek website


Terug