Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

eye4cycling

eye4cycling

Eikenweg 24
Baarn
Nederland

Aangesloten bijVvKR-lidnummer:

eye4cycling

Eye4Cycling is een gespecialiseerde aanbieder van kleinschalige fiets- en wandelvakanties in Macedonië, Griekenland en Turkije. Naast groeps- en individuele reizen verzorgen we ook maatwerkreizen. De reizen hebben een recreatief karakter, maar ook de sportieve MTB´er kan bij ons terecht. Kernwoorden: veelzijdige routes, cultuur, natuur, couleur locale, bijzondere locaties en lekker eten.

Fietsen en varen in Turkije

Onze fiets-vaarvakanties in Turkije zijn een ideale mix van inspanning en ontspanning. Een typisch Turkse gület dient als varend hotel en is van alle gemakken voorzien. Iedere dag ontwaakt u in een andere omgeving! Het schip biedt plaats aan maximaal 14 gasten. Meestal wordt er in de ochtend gefietst en bent u rond de middag weer terug op het schip, waar de kok een uitgebreide lunch heeft klaargemaakt. Daarna is het tijd voor relaxen, zwemmen, snorkelen of gewoon even helemaal niets. De fietsroutes hebben een recreatief karakter en gaan dwars door fraaie natuur met prachtige vergezichten, langs oudheidkundige bezienswaardigheden en door pittoreske dorpjes. Meerdere keren overnachten we in een baai, zodat u optimaal kunt genieten van de rust en de natuur. En wat dacht u van een verfrissende duik voor het ontbijt? Maar wees gewaarschuwd: fiets-vaarvakanties zijn verslavend! Gemiddelde dagafstand: circa 35 km.

Fietsen in Macedonië

Macedonië, een prachtig en nog tamelijk onbekend land op de Balkan, leent zich uitstekend voor het maken van een fraaie fietstocht. Met name het merengebied in Zuidwest-Macedonië met zijn prachtige fora en fauna en zijn rijke geschiedenis is bijzonder. U fietst over verkeersarme, goed geasfalteerde wegen. De fietsroutes gaan door de nationale parken: het Mavrovo National Park en het National Park Galičica, ingeklemd tussen de meren van Ohrid en Prespa. U bezoekt een van de beroemdste kloosters van de Balkan: Johannes de Doper. Verder zult u ook overnachten in het schitterende klooster van Sveti Naum, gelegen op een heel mooi plekje aan het meer van Ohrid. Kortom een ideale combinatie van natuur en cultuur. Gemiddelde dagafstand: circa 50 km.

Fietsen langs de Lycische kust van Turkije

Tijdens deze hoteltrektocht is het niet alleen op de fiets genieten van de prachtige omgeving en de afwisselende landschappen, maar ligt de geschiedenis ook nog eens op de route. Voor de jaartelling was dit het leefgebied van de Lyciërs en we passeren al fietsend diverse archeologische ontdekkingen. De fietstocht begint in het havenstadje Fethiye. Via de uitlopers van het Akdaglar-gebergte gaat de route vervolgens via de oudheidkundige bezienswaardigheden van Xanthos en Patara naar het schilderachtige vissersdorpje Kaş. De oude huizen en stijlvolle houten balkons, zorgen voor een bijzondere sfeer. Na de vondsten uit vervlogen tijd bij Myra en Olympos bereikt u de idyllische baai van Adrasan en is het tijd voor een verfrissende duik. Gemiddelde dagafstand: circa 50 km.

www.eye4cycling.com
06-24519595
raymond@eye4cycling.com

Terug