Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Eye4Cycling

Correspondentieadres

Eye4Cycling
Eikenweg 24
Baarn
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 15056

Eye4Cycling

Eye4Cycling is een gespecialiseerde aanbieder van kleinschalige fiets- en wandelvakanties in Macedonië, Griekenland, Spanje en Turkije. Naast groeps- en individuele reizen verzorgen we ook maatwerkreizen. De reizen hebben een recreatief karakter, maar ook de sportieve MTB´er kan bij ons terecht. Kernwoorden: veelzijdige routes, cultuur, natuur, couleur locale, bijzondere locaties en lekker eten.

Fietsen in Macedonië

Macedonië, een prachtig en nog tamelijk onbekend land op de Balkan, leent zich uitstekend voor het maken van een fraaie fietstocht. Met name het merengebied in Zuidwest-Macedonië met zijn prachtige fora en fauna en zijn rijke geschiedenis is bijzonder. U fietst over verkeersarme, goed geasfalteerde wegen. De fietsroutes gaan door de nationale parken: het Mavrovo National Park en het National Park Galičica, ingeklemd tussen de meren van Ohrid en Prespa. U bezoekt een van de beroemdste kloosters van de Balkan: Johannes de Doper. Verder zult u ook overnachten in het schitterende klooster van Sveti Naum, gelegen op een heel mooi plekje aan het meer van Ohrid. Kortom een ideale combinatie van natuur en cultuur. Gemiddelde dagafstand: circa 50 km.

Ibiza ; een waar fietsparadijs

Ibiza is beroemd over de gehele wereld en toch blijft het een grote onbekende. De meesten van ons kennen Ibiza als het feesteiland maar daar doen we dit dit eiland, onderdeel van de Balearen, toch echt mee te kort. Het eiland biedt naast de afgelegen strandjes een betoverend binnenland met vele fruitbomen en authentieke dorpjes met wit gepleisterde huizen en kerken en een labyrint van verlaten binnenwegen. De bevolking is zeer vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. Met name in het noorden van het eiland waan je je in een waar paradijs. Het eiland leent zich bij uitstek voor een fietsvakantie. De wegen zijn perfect onderhouden en de automobilisten zijn erg fietsvriendelijk.

Ibiza fungeert ook als een magneet voor kunstenaars uit de gehele wereld. De temperaturen zijn in het vroege voorjaar zeer mild. Het platteland kleurt in het vroege voorjaar wit door de bloeiende amandelbomen en de grote hoeveelheid bloemen.Dagelijkse afstanden van circa 50 km.

The road to Meteora; 14-daagse fietsreis door Macedonië en Griekenland.

Deze fraaie fietsvakantie begint bij het meer van Ohrid in Macedonië en eindigt in het Griekse Thessaloniki. Hoogtepunt van deze hoteltrektocht is Meteora. Unieke en indrukwekkende rotsformaties met daar bovenop eeuwenoude kloosters: een waar surrealistisch schouwspel.dagafstanden vari van 50 tot 65 km met hier en daar een uitschieter naar boven. De routes gaan over autoluwe verharde binnenwegen.

 

 

 

 

 

 

 

Fietsen langs de Lycische kust van Turkije

Tijdens deze hoteltrektocht is het niet alleen op de fiets genieten van de prachtige omgeving en de afwisselende landschappen, maar ligt de geschiedenis ook nog eens op de route. Voor de jaartelling was dit het leefgebied van de Lyciërs en we passeren al fietsend diverse archeologische ontdekkingen. De fietstocht begint in het havenstadje Fethiye. Via de uitlopers van het Akdaglar-gebergte gaat de route vervolgens via de oudheidkundige bezienswaardigheden van Xanthos en Patara naar het schilderachtige vissersdorpje Kaş. De oude huizen en stijlvolle houten balkons, zorgen voor een bijzondere sfeer. Na de vondsten uit vervlogen tijd bij Myra en Olympos bereikt u de idyllische baai van Adrasan en is het tijd voor een verfrissende duik. Gemiddelde dagafstand: circa 50 km.

www.eye4cycling.com
06-24519595
raymond@eye4cycling.com

Terug