Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

HunTravel

HunTravel

Kalkakker 11
Kortenhoef
Nederland

Aangesloten bijVvKR-lidnummer:

HunTravel

HunTravel is uw persoonlijke partner voor unieke wijn en culinaire reizen. Maatwerk en persoonlijke aandacht is bij ons het sleutelwoord. HunTravel biedt kleinschalige,begeleide groeps- wijnreizen en reizen op maat aan naar verschillende bestemmingen in Hongarije.Als uw persoonlijke Hongaarse partner zijn wij in staat om uw reiswensen om te zetten naar een onvergetelijke Hongarije beleving.

Wijn voor stoere mannen - Stierenbloed

Wij onthullen het geheimvan de stoere wijn : Stierenbloed! Twee steden die duelleren met elkaar om de naam Stierenbloed - Bikavér ! Eger en Szekszárd. Beide wijnregio´s produceren zeer kwalitatieve en karakteristieke wijnen. Het verhaal acter Stierenbloed-Bikavér begint wanneer de Hongaarse wijnstad Eger wordt belegerd door een groot Turks leger. Volgens het verhaal hebben de Hongaren om kracht en moed te verzamelen hun geliefde rode wijn gedronken en vielen ze zo de Turken aan.Door de door de wijn rood doordrenkte baarden en ongelofelijk veel overmoedigheid dachten de Turken dat ze dol en onoverwinnelijk werden door dat ze Stierenbloed hebben gedronken. Ze schrokken er zo erg van dat ze er als hazen vandoor gingen. 

De legende gaat verder

Dichtbij de legende. Ontdek de smaak van Furmint! Hongarije is hot! en dit is niets voor niets!De oeroude wijnregio Tokaj ligt aan de voet van de bergen, in het dal van twee rivieren en in het uiterste oosten van Hongarije. Waar de meeste mensen bij Hongarije nog denken aan de beroemde zoete Tokaji aszú, is het aanbod tegenwoordig juist heel breed. De manier waarop de zoete wijn uit Tokaj wordt gemaakt is uniek. De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. In de Tokaj geteelde druiven zijn allemaal wit : Furmint, Hárslevelu, Kövérszolo en Kabar. Als doelstelling heeft men het maken van de zuiverste, meest geconcentreerde, evenwichtige en fruitige wijnen die mogelijk zijn en welke kenmerken benadrukt van de druiven. 

Reis naar de vulkaan

Geniet van de wijnen met eigen karakter bij schitterende landschappen! De wijnregio Somló ligt in het westen van Hongarije rondom de uitgedoofde vulkaan Somló. De vulkanische ondergrond en de vruchtbare bodem hebben al eeuwenlang een grote aantrekkingskracht. De Hongaarse wijncultuur is terug te leiden tot de 12e eeuw. De romeinen hebben de eerste wijnstokken naar Somló gebracht. In de 19e eeuw naast de beroemde witte wijnen uit Tokaj, werd de wijn uit Somló de meest bekende Hongaarse witte wijn.De wijnen hebben een vurig, hard karakter en een hoog zuur-en alcoholgehalte.vanwege de complex mineralen die in de wijn terug te vinden zijn, heeft men als medicijn in de geneeskunde gebruikt. Juhfark oftewel Schapenstaart - een autochtoon Hongaarse druivensoort - is een naam die jullie echter meteen gaan onthouden. Het is een echte specialiteit van Somló.

www.huntravel.nl
06-33335538
info@huntravel.nl

Terug