Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Wandelen Enzo

Correspondentieadres

Wandelen Enzo
Kaagstraat 14
Raalte
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 16014

Wandelen Enzo

Onze missie: Het is onze missie om authentieke, verantwoorde en onvergetelijke reiservaringen aan te bieden. Onze visie: Het bevorderen van het intercultureel begrip door middel van interactie met de lokale gidsen en bewoners. Onze waarden: Wij geloven in het helpen en het verbonden zijn, uw bestemming, en de natuurlijke wereld te voelen. Als we slagen in deze, dan weten we dat we voldoen.

Paradijs op Samos, Griekenland

Paradijs op Samos Griekenland, zo wil ik  dit plekje noemen. Waar Samos op z’n groenst is, vindt U te midden van het bijzonder bekoorlijke Nachtegalendal het dorpje Valeondades. Verscholen in de kom van het dal tussen platanen, laurier- en judasbomen, geflankeerd door wijngaarden naast een snel-stromende beek ligt een weer tot leven gewekt gehucht dat – uniek voor Griekenland – als beschermd dorpsgezicht is aangemerkt. Het bestaat uit enkele sfeervol gerestaureerde huizen, die zo authentiek mogelijk zijn ingericht zonder het moderne wooncomfort tekort te doen. De huizen hebben allen een eigen terras met uitzicht over het prachtige dal met zijn talrijke platanen op de Lazarus, de dichtstbijzijnde berg. Het enige geluid dat je ’s nachts hoort, is het ruisen van de beek en het roepen van de uilen.

Vanaf de voordeur begint uw wandeling door het prachtige landschap - Oase van rust -  Aantrekkelijk prijs.

Verken het Bafameer en het Latmosgebergte

Wandelvakantie: Het verkennen van het Bafameer en het Latmos gebergte is een geweldige wandelvakantie die veel wandelplezier geeft voor jong en oud. Ver weg van de toeristische steden als Bodrum en Kusadasi. De prachtige wandelingen variëren van 4 tot 6 uur en gaan door uitgestrekte olijfboomgaarden, rustige dorpen met Anatolische invloeden, over antieke verharde wegen, langs de stadsmuur naar de beziens­waardig­heden van dit historische landschap. 

Authentieke reis olijven oogsten Bafameer: Met deze authentieke reis bij het Bafameer in Turkije komt u in de gelegenheid om handmatig olijven te oogsten en het produceren van olijfolie. De eenvoudigste en beste manier om olijfolie te waarderen is om het te proeven, net als wijn. Wij gaan de olijven oogsten met behulp van traditionele methodes. Ook krijgen we een kookworkshop over typische Turkse gerechten. Natuurlijk gaan we ook deze bijzondere omgeving verkennen!

Macedonië een land om te ontdekken

De laatste jaren begint het land weer wat bekendheid te krijgen in Nederland en België, maar veel mensen hebben er nog nooit van gehoord. Dat is wel eens anders geweest, want de Nederlandese schrijver A. den Doolaard zorgde er met zijn boek “De bruiloft van de zeven zigeuners” in de jaren dertig voor dat Macedonië een bekende trekpleister werd. Er is veel moois te ontdekken in dit land van de Balkan. Voor iedereen die op zoek is naar zon en warmte en wanneer je geïnteresseerd bent in de historie van een al eeuwenlang bewoond land, zal je niet snel uit gekeken raken.

  • Prachtig land, heerlijk meer en een gezellig stadje
  • Aanbod van prachtige excursies
  • Nationale Park voor mooie wandelingen
  • Voor een (h)eerlijke prijs eten & drinken

 

www.wandelenenzo.nl
06-18371007
info@wandelenenzo.nl

Terug