Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Wijn Wandeltochten

Wijn Wandeltochten

Hollanderstraat 69
Den Haag
Nederland

Aangesloten bijVvKR-lidnummer:

Wijn Wandeltochten

WijnWandelvakanties, smaak workshops, BierWandeltochten. Wij zijn thuis in 25 duitstalige wijnstreken in 5 landen. In 2015 vierden we 25jarig bestaan. 2017 Tocht naar het wijnwandelparadijs op de Ritten in Zuid-Tirol (I) en tocht naar de altijd weer boeiende en verrassende Pfalz (D). We gaan op wandelavontuur, naar nieuwe namen en gezichten. 4-5 uur pure wandeltijd vóór het proeven.

Zuid-Tirol (I): Jacobsroutes en Jong Talent

Zuid-Tirol. Voor mij een van de mooiste wijnstreken van Europa, die het beste van twee werelden verenigt: de Duitse wijntraditie en cultuur van kwaliteit met het goede leven en de zonzijde van Italië.
Actief & lekker
Hoogteverschillen 300-700 m
Je bent in een bergstreek aan de zuidkant van de Alpen, je bent in het Zuiden. De wandelingen gaan over deels zeer oude handelspaden, langs kapelletjes en naar de aardpyramides, door wijngaarden, met uitzicht op indrukwekkende bergmassieven.
Wijngaarden tegen de berghelling aangevlijd tot op 1000m. Standaard 300 dagen azuur-blauwe luchten maken het aangenamer hoe hoger je komt. Ook een eenvoudige Berghütte weet hier van culinair genieten, het kost er geen cent meer om, zo Italiaans als wat! 
Dagelijks een persoonlijke ontmoeting met weer een wijnboer, die meteen glimt, als jij onderweg zijn druiven hebt gezien.

Pfalz (D): Oude Paden - Jong Talent

De Pfalz is zo´n hoek van Duitsland, waar ik zelf al 30 jaar graag kom voor ontspannen wandelen en voor de gezelligheid. De wijnwereld is er fascinerend, het wijngebied werkte zich op van underdog naar sympathieke topper die voor allerlei soorten witte en rode wijn belangrijke prijzen in de wacht sleept.
Het grootste aaneengesloten bos van Duitsland is de Pfälzerwald. Op de rand van dit bos beginnen de wijngaarden. De Pfälzer Weinsteig geniet al faam onder de lange afstandwandelaars, waar vind je zoveel afwisseling van wijn- en bospaden, burchten en Hütten? Iedere dagwandeling eindigt deze week bij een wijndomein, waar we in alle rust met de wijnen kennismaken. 
Houdt u rekening met hoogteverschillen tot 450m. Wandeltijden van 4 à 5 uur = ca. 18 km  (plus tijden voor -lunch- pauzes en proeverij). U heeft lichte bergschoenen en een dagrugzakje nodig. Verder ook een beetje conditie (fietsen, traplopen). 

www.wijnwandeltochten.nl
070-3620707
info@wijnwandeltochten.org

Terug