Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Wijn Wandeltochten

Correspondentieadres

Wijn Wandeltochten

Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11068

Wijn Wandeltochten

Jouw smaak, daar wandel je voor!  2018: Tochten van 4 dagen Ahrvallei (D), 5 dagen Nahe (D) en SüdPfalz (D), 8 dagen Oostenrijk en 10 dagen Zuid-Tirol (I).
Wij bieden aan groepen en individuele inschrijvers op een groepsreis WijnWandelvakanties, smaak workshops en af en toe een BierWandeltocht. Jaarlijks wisselen we van wijnstreek, van standplaats en van topwijnboeren die u persoonlijk ontvangen voor een proeverij. Het is voor de ambiance, het kekke hotel, de gezellige tafels - voor de unieke wijnproeverijen, het landschap. Wij zijn thuis in 25 duitstalige wijnstreken in 5 landen, evenzeer in 2 bierstreken in Franken, het noorden van Beieren. In 2015 vierden we met het 25e jaarprogramma een prachtig jubileum De jubileumbrochure kunt u inzien op onze website.

21.05 - 25.05.2018  Duitsland: Rust en grote klasse
De standplaats ligt direkt aan de mooie rivier de Nahe. Reusachtige rotspartijen met de Ebernburcht, de ruïne Rheingrafenstein en de Bastei im Rotenfels er bovenop. Samen met de omringende wijngaarden en uitgebluste vulkanen zijn het ware hoogtepunten. En zo dicht bij! Onze bijzondere keuze voor een bezoek en proeverij aan de Nahe vind ik met groot plezier dit jaar terug bij Gault Millau: Dr. Crusius is daar "Wijnboer van het Jaar". En het informatieve Oostenrijkse wijnblad Fallstaff eert Helmut Dönnhoff in deze zelfde streek voor zijn gehele levenswerk.

13.06 - 17.06.2018  Duitsland: The Young Generation
Het grote wijngebied Pfalz in Duitsland ging decennia gebukt onder het motto onbekend maakt onbemind. Nu staat vooral de zuidelijke Pfalz meer in de schijn-werpers dan ooit. De jonge generatie is uitstekend opgeleid, heeft stages gelopen in binnen- en buitenland bij interessante kelders en wijnmakers. De wijnen in dit gebied zijn uitdagend en divers dankzij een gedurige wisseling van bodemsoorten en druivensoorten. Stel je eens Riesling voor die van het zand, de klei of de kalk komt. Groot is het verschil. Benieuwd welke jouw smaak is? Past eerder een andere wijn bij jouw lievelingseten? Daarbij maken we wandelingen door bijzondere plekken in de historie en geologie van de Pfalz als het Felsenmeer en het Hambacher Schloss. Boek deze tocht voor het te laat is.

29.06 - 08.07.2018  ZuidTirol, een land van Alpenweide èn Palmboom
Eerst 5 dagen naar Natuurpark Castelfeder, waar we een zeldzame mediterrane flora beleven en schitterend landschap. Rondom dit gebied concentreren enkele prominente wijnproducenten, ieder met uitgesproken ideeën, bij wie elke wijn een eigen handschrift draagt.
Dan 5 dagen Natuurpark Seiser Alm / Alpe di Siusi. Dit is onder reizigers een begrip. Minder bekend is velen de Groep van Vijf, een stel wijnboeren in het bergdorp Völs am Schlern / Fiè allo Sciliar in dit natuurpark. En het hooibad uit het bergleven van weleer? Dat is er nog, het overleeft in ons hotel. Wacht niet te lang met boeken wil je teleurstelling voorkomen.

02.09. - 09.09.2018  Oostenrijk: Alles op z'n tijd
Weingut Umathum zegt het ronduit: onze persoonlijke smaak is belangrijker dan die van punten-experts van wijnrankings. Serieus inschatten van wijn komt pas tot bloei dankzij de factor tijd. Daarin vinden we de gelegenheid tot het wegen van dingen als de kwaliteit van omgang met de bodem, het beheer en de bewerking van de wijn-gaard, de terughoudendheid in de kelder, zuinigheid in omgang met natuurlijke aspecten. Wijnboeren beleven in hun combinatie van ondernemerschap en natuur hun verantwoordelijkheid en zijn vaak voorlopers in innovatie en respect voor de natuur. We zien dit concreet bij Fritz Wieninger, bij Schloss Gobelsburg. En we komen bij Nikolaihof dat 100 punten kreeg in The Wine Advocate voor een Riesling die 17 jaar op vat mocht rijpen. Meld u aan, als u zover bent, dat u mee wilt op deze reis.

13.09 - 16.09.2018  Duitsland: Van Spätburgunder naar PINOT NOIR
Wanneer de zomer geleidelijk plaats maakt voor de bedrijvigheid van de oogsttijd is een rode wijngebied op z'n mooist. Ideaal, om even een paar dagen door die mooie Ahr-vallei en haar kleurige zijdalen te lopen. Er zijn hier wijndomeinen, die zelfs geen witte wijn produceren. Ja, ook dat is Duitsland met zijn grote verscheidenheid van regio’s en tradities. Wij bezoeken enkele toppers, zij kunnen laten proeven, wanneer ze Spätburgunder en wanneer ze PINOT NOIR tegen hun wijn zeggen.
Let op: Kamers zijn hier in de maand september zeer begeerd. Meld u zo mogelijk aan voor eind maart 2018.
 

www.wijnwandeltochten.nl
070-3620707
info@wijnwandeltochten.org

Terug