Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Informatie over VvKR

Sinds 2011 hebben meerdere reisspecialisten in Nederland hun krachten gebundeld en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) opgericht.

Belangenbehartiging
De vereniging biedt een platform aan kleinschalige veelal specialistische organisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. Daarnaast wil VvKR een kennis- en inspiratieplatform zijn voor haar leden. De vereniging garandeert dat haar leden voldoen aan de wettelijk gestelde eisen voor reisorganisaties. Lees hier meer over de doelstelling van VvKR.

Reisspecialisten
De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Klanten reizen op individuele basis of in kleine groepen of en overnachten in vaak authentieke accommodaties op unieke locaties. We gebruiken daarom ook liever de term “reisspecialisten” voor onze leden.

Reisportaal
VvKR beschikt over een overzichtelijk reisportaal, waar je jouw zoektocht naar je ideale vakantie gerust kan beginnen. Op het reisportaal presenteren de 462 reisspecialisten die zich bij VvKR verenigd hebben. Je kan eenvoudig zoeken op reisbestemming, thema of filteren op beide.

Boek je bij één van onze reisspecialisten, dan boek je een reis bij een kleinschalige reisorganisatie met veel betrokkenheid en expertise. Vaak op authentieke locaties met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen.

Reisgarantie
Alle bij  VvKR aangesloten reisorganisaties die pakketreizen aanbieden, bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zoals STO Garant, GGTO, SGR, SGRZ of VZR Garant.

Dit wil zeggen dat je als consument verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt als de touroperator waar je jouw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat. Daarnaast is repatriëring gegarandeerd indien je al op reis bent. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken!

Verzekering
Tevens hebben onze leden die pakketreizen verkopen hun bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering correct geregeld. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten reisspecialisten kunt boeken!

Klachten
De kwaliteit van reizen is de verantwoording van iedere reisorganisatie zelf. Wanneer een reiziger een klacht heeft over de uitvoering van de reis, dan verwijzen we naar de algemene voorwaarden van de desbetreffende reisorganisatie. In deze voorwaarden staat vermeld hoe de reisorganisatie omgaat met klachten. In enkele gevallen komt het voor dat een reiziger en de reisorganisatie er samen niet uit komen. In dat geval is het mogelijk om bij VvKR te informeren naar het bemiddelingsprotocol.

Expertise
Onze reisspecialisten onderscheiden zich verder door hun betrokkenheid en expertise. Of dit nu een bijzondere trektocht is in de Himalaya, een wandelarrangement in Engeland, een stedentrip naar Parijs of een safari in Afrika. De reisspecialisten van VvKR vertegenwoordigen daarmee een rijk geschakeerd aanbod op vele bestemmingen.

Een bezoek aan ons reisportaal, waar u zoekt op bestemming of reisthema is dan ook de perfecte start van uw vakantie.

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \