Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Trees for All

VvKR heeft een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All. De vereniging wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO2 afvangen door het planten van bomen. De vereniging doet zelf een jaarlijkse donatie aan Trees for All van minimaal 130 bomen!.

Een VvKR bos

Deze samenwerking houdt in dat de vereniging namens alle leden minstens 130 bomen per jaar zal planten. Daarnaast is het voor VvKR-leden heel makkelijk geworden om zelf ook bomen te planten voor de reizen van hun klanten, via een online tool. Zo bouwen vereniging, leden en reizigers samen aan een VvKR bos!

Speciale referentiecode

Voor reizigers en klanten van VvKR-reisspecialisten is een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer je als reiziger of reisorganisatie bomen doneert onder vermelding van deze referentie, dan wordt dit apart geregistreerd. Hiermee wil VvKR als het ware een soort ‘VvKR-bos’ ontwikkelen. Jij als reiziger ontvangt een certificaat van deze boomdonatie.

Bomenteller

Het “VvKR-bos” zal geen letterlijk bos zijn dat we kunnen bezoeken, maar het betreft een zogenaamde “Bomenteller”. Deze Bomenteller is te vinden op de homepage van VvKR. We hopen gezamenlijk met onze VvKR-reisspecialisten, hun reizigers én de vereniging zelf zoveel mogelijk bomen te planten en ‘ons bos” zo te laten groeien.

Bomen planten of CO2 berekenen

Bij Trees for All kun je op twee manieren CO2 compenseren:

  1. een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van de referentie VKR;
  2. het berekenen van de CO2-uitstoot per reis (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik), waarmee het aantal te doneren bomen wordt bepaald. Ook hier doneer je met de referentie VKR.

Reizigers en reisorganisaties kunnen zelf kiezen wat ze het liefst doen. 

Duurzaam reizen

Elke boomdonatie die wordt gedaan met de speciale referentiecode zal ervoor zorgen dat deze bomenteller zal groeien en dat we zo samen toewerken aan het verduurzamen van de wereld. VvKR wil hiermee haar leden en alle reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen.

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \