Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Handboek Duurzaamheid

‘Duurzaam en kleinschalig toerisme is het toerisme van de toekomst’, dat is de kijk van VvKR op de toekomst van toerisme. VvKR heeft kleinschaligheid in haar naam en als credo het organiseren van reizen met respect voor natuur en milieu, cultuur en goede arbeidsomstandigheden. VvKR realiseert zich dat het voor een toekomstbestendige reissector van groot belang is dat er op duurzame wijze wordt gereisd en is van mening dat VvKR-leden, juist vanwege de focus op kleinschaligheid en specialisme, hier een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren.

Handboek Duurzaamheid Kleinschalige Reisorganisaties

VvKR stelt zich daarom tot doel om haar leden te stimuleren hun organisatie en reizen te verduurzamen. Hiertoe is in 2016 een werkgroep ‘duurzaam’ opgericht. De werkgroep informeert VvKR-leden over duurzaam toerisme en initieert activiteiten en programma’s op het gebied van duurzaamheid. Er zijn onder andere studiedagen georganiseerd, er is een samenwerking met Trees for All opgezet (klik hier voor meer informatie) en er is een handboek duurzaamheid gepubliceerd. Op deze manier hoopt VvKR een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een duurzame en daarmee toekomstbestendige reissector. Klik hieronder om het handboek te bekijken:

Zelf reizen gaan organiseren?

Wil je zelf reizen gaan organiseren of een reisorganisaties starten? En ben je opzoek naar meer informatie hierover? Lees dan onze pagina Reisorganisaties starten. Of schaf ons Handboek voor Startende Reisorganisaties aan. 

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \