Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Een stukje geschiedenis

VvKR wordt opgericht
2011- De Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) is in januari 2011 opgericht om op te komen voor de belangen van kleinschalige en kleine reisorganisaties/touroperators. Destijds was er behoefte om naar alternatieven te zoeken om, naast de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), de verplichte garantiestelling te regelen.

Oprichting Stichting Take Over (STO)
2013- Twee jaar na oprichting van VvKR was een nieuwe garantieregeling een feit: VvKR ontwikkelde de garantieregeling STO Reisgarantie, ondergebracht bij Stichting Take Over (STO). Het betreft een derdengeldenregeling waarbij de deelnemer op een laagdrempelige manier voldoet aan de Richtlijn Pakketreizen en is daarmee uitermate geschikt voor kleinschalige reisorganisaties.

Destijds was STO Reisgarantie alleen toegankelijk voor VvKR-leden, in 2018 is de naam veranderd in STO Garant en kunnen ook niet VvKR-leden zich bij deze garantieregeling aansluiten.

Reisgarantie verplicht voor alle leden
2013- Inmiddels was er naast de SGR nog een andere garantieregeling in het leven geroepen onder de naam Stichting GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). Vanaf dat moment moeten alle VvKR-leden die pakketreizen verkopen, zijn aangesloten bij een garantieregeling zoals STO Garant, GGTO of SGR. De leden van VvKR voldoen daarmee allemaal aan de wettelijke gestelde richtlijnen pakketreizen.

Reisportaal
2014- In 2014 ontwikkelt VvKR haar eerste website, waar extra aandacht wordt besteed aan het reisportaal. Het is de bedoeling dat deze als extra marketing instrument wordt ingezet om de naamsbekendheid van VvKR te vergroten.

Eerste jubileum
2016- In 2016 viert VvKR haar haar 5 jarig bestaan samen met haar leden. Dat jaar presenteert de vereniging zichzelf ook voor het eerst op de Vakantiebeurs met een eigen stand en VvKR-straat voor haar leden. VvKR staat inmiddels op meerdere reisbeurzen met haar eigen stand om zo de naamsbekendheid van VvKR te vergroten en haar leden te helpen promoten.

Nieuwe website
2017-Eind dit jaar wordt de website aangepast naar de huidige vorm. Hier kunnen de VvKR-reisspecialisten zich wederom presenteren. Daarnaast kunnen reizigers hun zoektocht naar hun vakantie of reis beginnen op het reisportaal, door eenvoudig op bestemming of reisthema te zoeken. Op deze manier krijgen ze snel een overzicht van alle VvKR-reisspecialisten bij wie ze meer informatie kunnen opvragen. Daarnaast kunnen reizigers snel en eenvoudig controleren of een reisorganisatie/touroperator lid is van  VVKR.

Aangepaste Richtlijnen Pakketreizen
2018- In 2018 vindt er binnen de Europese en Nederlandse Wetgeving een aanscherping plaats van de Richtlijnen Pakketreizen. De leden van VvKR besluiten gezamenlijk dat het voortaan voor alle leden verplicht is om een afdoende dekkende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten ingeval er sprake is van het organiseren van pakketreizen.

Veilig op reis
2019- Met al deze geboden zekerheden laten de aangesloten leden van VvKR duidelijk zien dat zij serieus met hun vak bezig zijn en dat zij hun verantwoordelijkheid nemen richting de consument.

Bemiddelingsprotocol
2020- VvKR heeft een bemiddelingsprotocol ontwikkeld, waarbij reizigers in geval van klachten een beroep op kunnen doen.

Groei leden VvKR
2020- De vereniging groeit ondertussen snel door en bereikt achtereenvolgens in 2016 250 leden en in 2017 300 leden. Begin 2020 verwelkomt VvKR haar 400e lid en is daarmee inmiddels één van de grotere brancheorganisaties binnen de reisbranche.

10 jarig Lustrum

2021- Op 19 november 2021 houdt de vereniging haar ALV tijdens het 10 jarig lustrum, tezamen met een Congres en een Masterclass startende reisondernemers. De locatie is het Spoorwegmuseum in Utrecht. De dag is een doorslaand succes mede door de komst en de toespraken van respectievelijk Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) en 2e Kamerlid Judith Tielen van de VVD.

Toekomst
De vereniging wil zich blijven ontwikkelen als kennis- en inspiratieplatform voor haar leden en wil verder professionaliseren. Ook merken we dat startende reisorganisaties VvKR steeds vaker weten te vinden als plek om informatie te verkrijgen over alle regelgeving.

Wil je lid worden of een reisorganisatie starten? Neem dan contact met ons op via info@vvkr.nl of 085 - 06 04 422.

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \