Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Een stukje geschiedenis

De Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) is in januari 2011 opgericht. Deze kleinschalige reisspecialisten deelden destijds binnen een andere branchevereniging steeds minder het gezamenlijk belang met de grote aangesloten reisorganisaties. Ook is er destijds gezocht naar alternatieven voor de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Eén en ander heeft geresulteerd in een speciaal voor de VvKR ontwikkelde garantieregeling ondergebracht bij Stichting Take Over (STO). Inmiddels was er naast de SGR nog een andere garantieregeling onder de naam GGTO in het leven geroepen. 

Alle leden van de VvKR zijn aangesloten bij de STO, dan wel de GGTO of de SGR, en voldoen daarmee allemaal aan de wettelijke gestelde voorwaarden in het belang de consument. Naast duidelijke reisvoorwaarden hebben alle leden van de VvKR zich verplicht tot het hebben van een afdoende dekkende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ingeval er sprake is van het organiseren van pakketreizen. 

Met al deze geboden zekerheden laten de aangesloten leden van de VvKR duidelijk zien dat zij serieus met hun vak bezig zijn en dat zij hun verantwoordelijkheid nemen richting de consument.

Met 391 aangesloten ondernemingen is de VvKR inmiddels de grootste vereniging in de reisbranche.