Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR ondertekent de International Tourism Plastic Pledge

Donderdag 26 september 2019

VvKR heeft op donderdag 26 september, samen met 100 bedrijven en organisaties uit de toerismesector, de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. Hiermee spreekt VvKR uit zich gezamenlijk in te willen zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Ook diverse reisspecialisten van VvKR hebben de pledge ondertekend. MVO Nederland is initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven naar verdere stappen.

Jaarlijks belandt ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Men schat dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zit. Helaas draagt de toerismesector hier ook aan bij. Denk bijvoorbeeld aan de flesjes, rietjes en tasjes die toeristen gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat hotelkamerbezoekers veel meer plasticafval genereren dan een normaal huishouden in dezelfde regio.

De ondertekenaars van de International Tourism Plastic Pledge erkennen de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze zo’n 180.000 medewerkers en 50 miljoen vakantiegangers. De komende maanden werken ze een concreet plan uit om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Dit gebeurt in samenwerking met de UNWTO (World Tourism Organization), de UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation.

“Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Daardoor draagt de sector een grote verantwoordelijkheid én heeft het de potentie om een verschil te maken. We zijn enorm trots dat we deze 100 bedrijven in de toeristische sector hebben kunnen samenbrengen om verdere stappen te zetten. Met zo’n samenwerking kunnen we het verschil maken in de overgang naar een circulaire, nieuwe economie.”  Aldus Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland.

Bekijk de lijst ondertekenaars van de Tourism Plastic Pledge. Ook andere bedrijven uit de toerismesector zijn welkom om deel te nemen. Meer informatie hierover is te vinden op www.tourismplasticpledge.com

Voor meer informatie over de samenwerking met de UNWTO, UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation, bekijk het

One Planet Sustainable Tourism Programme.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \