Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Informatie over het Coronavirus

Vrijdag 20 maart 2020

Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld momenteel in zijn greep. Het is een onverwacht unieke situatie waardoor we met zijn allen de komende tijd samen door moeten komen. Bij VvKR begrijpen we dat reizigers veel vragen hebben over hun reis. Misschien wordt jouw reis onverwacht afgebroken of kan deze helemaal niet door gaan. Dat is ontzettend vervelend en kan soms ook voor veel spanning zorgen.

Wellicht heb je vragen over bijvoorbeeld repatriëring van je reis. Of wil je meer weten over de mogelijkheden om je reis om te boeken of het mogelijk is om een voucher of tegoedbon voor je reis te krijgen?

Deze vragen kan je het best stellen bij je eigen reisorganisatie. Alle bij VvKR aangesloten reisspecialisten zijn gericht op kleinschalige en gespecialiseerde reizen waarbij een persoonlijke benadering voorop staat. Zij zijn professionals die hun bestemmingen heel goed kennen. Zij kunnen je dan ook goed informeren over de stand van zaken en de verschillende mogelijkheden met je bespreken. Neem daarom gerust contact op met je reisorganisatie.

Ben je als reiziger gestrand op je bestemming?

Ben je gestrand? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al contact gehad met je reisorganisatie. Indien dat niet het geval is, neem dan spoedig contact met hen op. Heb je zelf je ticket geboekt van en naar je bestemming, neem dan zelf contact op met je luchtvaartmaatschappij. Houd jouw reisorganisatie goed op de hoogte van hoe het met je gaat.

Coronavoucher of – tegoedbon

Het is vervelend als je reis niet door kan gaan, daarom is het bij een aantal reisorganisatie mogelijk om je reis om te boeken naar een andere datum of om een tegoedbon te krijgen. De mogelijkheden hiervoor kunnen per reisorganisatie verschillen, zij hebben zelf de keuze hoe hiermee om te gaan. We raden dan ook aan als je hier vragen over hebt zelf contact op te nemen met je reisorganisatie.

Meer informatie

VvKR houdt haar reisspecialisten dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat zij snel, correct en professioneel kunnen handelen.

Voor meer informatie over het coronavirus verwijzen wij je door naar:

  • RIVM: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
  • Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
  • ECDC: Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding       
  • WHO: World Health Organization
  • IATA Travel Centre: Informatie over medische controle per land

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \