Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Reizen maakt gelukkig

Vrijdag 24 april 2020

Wat is er nu leuker dan de wereld verkennen? Wereldreizigers weten natuurlijk al lang dat reizen gelukkig maakt. Maar voor degene die nog niet helemaal overtuigd is, het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die geld uitgeven aan ervaringen over het algemeen gelukkiger zijn. Ervaringen leveren namelijk nieuwe herinneringen op die het geluksgevoel langer vasthouden. Onderstaand een aantal redenen waarom reizen je een gelukkig mens maakt:

  • Reizen maakt je zelfverzekerder

Reizen is fantastisch, maar soms kom je ook voor uitdagingen te staan. Bijvoorbeeld als je koffer kwijt is geraakt, je ziek wordt of er iets anders vervelend gebeurd tijdens je reis. Niet de leukste ervaringen natuurlijk maar je leert er altijd van en links- of rechtsom komt het vaak wel weer goed. What doesn’t kill you makes you stronger en met dat zelfverzekerde gevoel kun jij weer de hele wereld aan.

  • Reizen geeft je ultieme vrijheid

Iedereen is altijd maar druk druk druk. Hoe heerlijk is het dan dat op vakantie even helemaal niks moet. Op vakantie ben je zo vrij als een vogel. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je je dagen invult. Zonder verplichtingen, haast of stress.

  • Reizen vergroot je sociale netwerk

Tijdens je reis ontmoet je mensen van over de hele wereld. Eén ding heb je standaard al met andere reizigers gemeen, je liefde voor reizen! Reizen verbindt en brengt mensen samen.

  • Bijzondere ervaringen maken gelukkig

Reizen begint al met de voorpret, daarna beleef je de reis en het allerleukste is de herinnering die in de loop van de tijd vaak alleen maar mooier wordt. Door deze ervaringen komt de dopamine, stofje in je hersenen dat ervoor zorgt dat je een tevreden en gelukkig gevoel hebt, steeds weer even terug.

  • Reizen maakt je dankbaarder

In Nederland hebben de meeste mensen het heel goed, dat vergeet je soms wel eens even omdat het hier zo normaal lijkt. In andere landen leer je dat dit zeker niet overal te wereld het geval is. Veel mensen hebben niet de luxe aan spullen en bijvoorbeeld goede gezondheidszorg en scholing. Het reizen laat je echter vaak wel zien dat mensen die weinig hebben met hele kleine dingen al heel gelukkig zijn en ze ondanks alles proberen positief in het leven te staan. Reizen maakt minder materialistisch en maakt je tevredener met wat je hebt.

Heb je zin om alvast na te denken over jouw volgende reis? Bekijk dan eens onze thema-pagina, met de leukste reisthema's. 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \