Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Tips om het vakantiegevoel tijdens de corona tijd in huis te halen

Maandag 25 mei 2020

In deze gekke Corona tijd is het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het is vaak ook nog onzeker of geplande vakanties door kunnen gaan en sommige reizen zijn zelfs al geannuleerd. Maar je kunt ook zelf het gevoel van vakantie in huis halen. Graag delen we een aantal leuke tips met jullie om het in en om huis net even leuker te maken.

  • Haal binnen naar buiten

Met dit heerlijke weer en de bloemen die vol in bloei staan kun je je tuin of balkon omtoveren tot een vakantieparadijsje. Leg heerlijke kussens neer, hang een hangmat op en als je de mogelijkheid hebt zet er dan zelfs nog een zwembadje bij. Zwemkleding aan, zonnebril op, zomers cocktailtje in de hand en jouw stayvacation is compleet!

  • Kook je lekkerste vakantiegerecht

Alleen al door de geuren van je vakantiegerecht waan je je soms al even op de bestemming zelf. En wat is nou leuker om optimaal van dit gevoel te genieten tijdens het koken en het daarna heerlijk op te smikkelen. Ogen dicht en even wegdromen naar die heerlijke vakantiebestemming!

  • Lees over je favoriete bestemming

Wat is er nu fijner dan te lezen over je favoriete bestemming of het land waar je graag nog naar toe wil reizen. Ga even terug in de tijd of doe juist alvast ideeën op. Een leuke tip is bijvoorbeeld het inspirerende reisboek 365 dagen onderweg van reisfanaat Floortje Dessing. Hierin vind je persoonlijke tips van Floortje over plekken die je volgens haar gezien moet hebben. Wanneer je graag wat dichter bij huis blijft is het reisboek Stayvacation Guide een aanrader. Hierin worden de 22 leukste plekjes in Nederland en België beschreven. Ben je niet zo van de boeken, dan zijn er tegenwoordig ook veel leuke blogs die je kunt lezen.

  • Maak een fotoboek van een van je vakantiebestemmingen

We maken wat foto’s tijdens onze vakanties en je hebt vast nog wel foto’s liggen die je in een fotoboek wil verwerken. Dit is daar de perfecte tijd voor. Reizen maakt gelukkig. Even nagenieten van die mooie reizen die je hebt gemaakt roept dat gevoel weer op!

  • Leer een nieuwe taal

Zoek je nog een leuke bezigheid in deze tijd van veel thuis zitten, denk dan eens aan een nieuwe taal leren. Wat is er nu leuker dan je op die manier te verdiepen in een vakantieland?

  • Koop tropisch fruit

Mango’s, sinaasappels, kokosnoten, meloenen, jackfruit, ananas, lychees, ramboetan, pitahaya…. Het water loopt ons al in de mond bij de gedachten aan deze tropische vruchten. Ga op zoek naar tropisch fruit en waan je even in het buitenland.

  • Shop lente-zomer-vakantiekleding

Tijd genoeg om je lente en zomerkleding op internet bij elkaar te shoppen. Als jouw vakantie straks dan door kan gaan ben jij alvast vakantieproof en anders ben je helemaal ready to go om van het heerlijke weer in eigen land te genieten. Bovendien support je ook nog eens bedrijven met je aankopen en juist die kunnen nu ook alle extraatjes gebruiken!

  • Stuur vakantiekaartjes

Wat is er nu leuker dan het krijgen van een vakantiekaartje? Misschien even niet mogelijk vanaf je vakantiebestemming zelf maar stuur ze dan vanuit huis naar de lieve mensen om je heen. Geeft jou maar ook de mensen die het kaartje ontvangen toch beetje een vakantiegevoel. Tegenwoordig zijn er ook kaartjes waarbij je je eigen vakantiefoto kunt uploaden, dat maakt het nog net even iets leuker!

  • Zelf ijsjes maken

De lekkerste ijsjes haal je natuurlijk het liefste in Italië, maar helaas zit dat er nu even niet in. Maar je kunt wel zelf ijsjes maken. Er zijn veel leuke ideeën voor het maken van ijs te vinden op internet of in receptenboeken. Wil je het iets professioneler aanpakken, dan kan je ook een ijsmachine aanschaffen. Dat wordt genieten!

  • Maak een reisbucketlist

Ook jij hebt vast nog wel bestemmingen op je wensenlijstje staan. Je hebt ze vaak in je hoofd maar het is uiteraard ook leuk om ze op te schrijven, door middel van reisbucketlist. Je kunt op reisblogs op zoek gaan naar inspiratie of vraag familie en vrienden naar wat hun mooiste plek op aarde is en droom even weg bij alle mooie foto’s op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. De bestemmingen waar je reeds geweest bent kun je ook opschrijven om herinneringen op te halen en ze daarna af te strepen van je reislijstje.

  • Ga picknicken in je eigen tuin of op je balkon

Dit heerlijke weer is uitermate geschikt voor een heerlijk picknick. Nu dit even niet buiten de deur kan, kan je dit ook lekker thuis doen. Leg een kleedje neer, verzamel dingetjes die je lekker vindt, zet een zomers muziekje op en genieten maar!

  • Houd een welnessdagje

Wat is er nu fijner op vakantie dan even te genieten van een wellness behandeling… Maar ook thuis kun je helemaal zen worden. Laat het bad vollopen, steek wat lekker ruikende kaarsjes aan, achtergrondmuziekje op en geniet lekker van de lekkerste maskertjes, oliën en scrubs. Heerlijk ontspannen!

 

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \