Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Tips voor de verantwoorde reiziger

Vrijdag 05 juni 2020

De wereld ontdekken is natuurlijk één van de mooiste dingen die er is. Je leert meer over de verschillende tradities en gewoontes van andere landen en doet herinneringen op om nooit meer te vergeten. Toch is het dan wel fijn om op een manier te reizen waarbij je ook nog iets bijdraagt aan een duurzamere wereld. Graag delen wij een aantal tips met je.

Tips voor de verantwoorde reiziger

Door de Verenigde Naties is 2017 uitgeroepen als International jaar van Duurzaam Toerisme. Zij hebben 5 tips gegeven voor reizigers die bewust en duurzaam willen reizen die we ook graag met je delen in het kader van duurzaamheid in het toerisme:  

  • Ga respectvol met je gastheer en ons gemeenschappelijk erfgoed om

Verdiep je vooraf in de bestemming die je gaat bezoeken en leer over de lokale gebruiken, tradities en sociale omgangsvormen. Dit is een goede manier om de lokale bevolking te begrijpen en gevoel en plezier vooraf te ontwikkelen voor je aankomend avontuur.

  • Bescherm onze planeet

Verminder je ecologische voetafdruk door al beschermer op te treden van natuurlijke bronnen.

  • Ondersteun de lokale economie

Koop producten die lokaal geproduceerd of (ambachtelijk) gemaakt zijn. Betaal een eerlijke prijs aan lokale verkopers en ambachtslieden.

  • Wees een goed geïnformeerde reiziger

Neem de juiste gezondheids- en veiligheidsvoorzorgsmaatregelen voordat je op reis gaat. Kies voor reisorganisaties die milieu en duurzaamheid en lokale projecten in hun programma hebben staan.

  • Wees een respectvolle reiziger

Houd je aan de lokale wetten en regelgeving en respecteer ten alle tijden de rechten van de mens. Bescherm kinderen tegen uitbuiting en misbruik.

Verantwoord reizen met een reisspecialist die echt weet wat hij doet!

Een verantwoorde reis boeken is minder moeilijkk dan het lijkt: neem contact op met één van de reisspecialisten van VvKR. Zij staan voor een persoonlijke benadering, naar jou als reiziger én naar de lokale bevolking op de bestemming. De VvKR-reisspecialisten zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. De 472 reisspecialisten kan je vinden op ons reisportaal.

Afvangen CO2

Voor reizen naar een verre bestemming is de enige optie vaak om te reizen per vliegtuig. Maar wist je dat je de uitstoot van CO2 kan afvangen door bijvoorbeeld het planten van bomen? Kijk voor meer informatie op de website van Trees for All: https://treesforall.nl/ of vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden! Als je niet naar een al te verre bestemming reist, neem dan bijvoorbeeld eens de trein. Ook een leuke manier van reizen!

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \