Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Verrassend Nederland

Maandag 15 juni 2020

Bij vakantie denk je vaak aan een vakantie in het buitenland. Maar een vakantie in eigen land is zeker ook een leuk idee én momenteel ook helemaal hip & happening! Nederland heeft namelijk prachtige plekjes om een aantal dagen door te brengen. We delen de komende weken een aantal leuke vakantie-ideeën in eigen land: je vindt het allemaal Hier in Nederland! #hiermoetjezijn.Vandaag deel één over verrassende plekjes in ons land.

Geschiedenis van de hunebedden

Altijd al eens de hunebedden in Nederland willen ontdekken? Dit is de tijd om dat te doen. Het is een bijzonder stukje geschiedenis wat je hier aantreft. Een hunebed of dolmen is een megalithische grafkamer die bestaat uit tenminste drie maar vaak meer staande draagstenen, overdekt door een deksteen. Hunebedden zijn volgens de gangbare theorie resten van prehistorische grafkamers. Bijzonder om meer over te weten te komen!

Speciale overnachtingsmogelijkheden in Nederland

Denk je dat het buitenland bijzondere overnachtingsmogelijkheden biedt? Nederland kan er ook wat van. Wat dacht je van slapen op een woonboot in Amsterdam, sommige zelfs voorzien van een glijbaan voor de kinderen. Hoe uniek is dat! Maar ook slapen in een wijnvat in Friesland, in een tiny huis op verschillende plekken in het land, dromen in een dobberhuisje in Zuid-Holland, romantisch slapen in een kasteel in Limburg, een spannende overnachting in een havenkraan in Harlingen met uniek uitzicht over de Waddenzee of heerlijk relaxed wegdromen in een van de vele strandhuisjes aan zee. Er zijn te veel bijzondere plekken om op te noemen!

Houd je van de natuur? Dan is een overnachting in een heuse boomhut in bijvoorbeeld Drenthe een echte aanrader. Ook een bijzonder avontuur voor kinderen! Reis je met het gezin, dan is slapen op een boerderij natuurlijk ook een leuk idee. De kinderen kunnen helpen met klusjes, melk geven aan de jonge dieren en zelfs knuffelen met de verschillende dieren die er zijn. Die vakantie kan niet meer stuk!

Veel hotels bieden ook de mogelijkheid voor massages, sauna’s of hebben zelfs een zwembad, dat geeft natuurlijk nog net even wat extra ontspanning aan je vakantie.  Neem ook een van de vele reisspelletjes die er zijn mee voor nog meer extra vakantieplezier!

Laat je verrassen

De VvKR-reisspecialisten die Nederland aanbieden, kennen het land natuurlijk als geen ander. Combineer verschillende plaatsen met elkaar of kom even heerlijk tot rust op een locatie. Alles kan. Onze reisspecialisten stellen je reis helemaal op maat voor je samen! Laat je je graag verrassen? Kies dan eens voor een verrassingsreis door Nederland: https://www.vvkr.nl/reisthema/verrassingsreizen

Hier moet je zijn

Heb je meer reisinspiratie nodig? Bekijk dan eens de website van NBTC Holland, met hun Nederland-campagne “Hier moet je zijn”. Heb je iets bijzonders ontdekt of zit je gewoon te genieten? Deel je eigen vakantietips en bekijk die van anderen met de hashtag #hiermoetjezijn.

Vergeet ook vooral niet om #vvkr #kleinschaligereisorganisaties te gebruiken, dat vinden we natuurlijk alleen maar heel erg leuk! Je kunt ons ook taggen door middel van onze naam @kleinschaligereisorganisaties te noemen in een leuk bericht en / of ons in een foto te taggen bij het delen van je mooiste foto’s!

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \