Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR gaat samenwerking aan met Trees for All

Woensdag 19 augustus 2020

In het kader van duurzaamheid is VvKR een 2-jarige samenwerking met het mooie project Trees for All gestart. VvKR heeft als start van deze samenwerking 100 bomen gedoneerd.
VvKR vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld en ook haar reisspecialisten hierin te stimuleren.

CO2-compensatie van je vakantie

Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Alle projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2. Kortom een ideale manier om de CO2-uitstoot van je vakantie te compenseren.

Duurzame bosbouw

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeert Trees for All in bomen. Hoe ze dat doen? Ze planten bomen, beschermen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden.

Samenwerking VvKR en Trees for All

De samenwerking betekent dat de vereniging namens alle leden minstens 100 bomen per jaar plant. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van 100 reizen naar Europese bestemmingen. Daarnaast is het voor leden heel makkelijk geworden om zelf ook bomen te planten voor de reizen van hun klanten, via een online tool. Zo bouwen vereniging, leden en reizigers samen aan een VvKR bos!

Plant jij ook mee aan een VvKR bos?

Ook jij kunt meehelpen door bomen te planten of CO2 te compenseren. Veel van onze reisspecialisten bieden deze mogelijkheid. Vraag je reisspecialist eens naar de mogelijkheden! Wil je het liever zelf regelen, dan kan dat ook: op onze speciale Trees for All pagina leggen we uit hoe jij jouw CO2-uitstoot kan compenseren én kan helpen met het planten van een VvKR-bos.

Samen bewust en duurzaam reizen

Elke boomdonatie die wordt gedaan met de speciale referentiecode VKR zal ervoor zorgen dat deze VVKR-bos zal groeien. De groei wordt bijgehouden in een speciale bomenteller op de homepage van onze website. Samen kunnen we zo toewerken aan het verduurzamen van de wereld. VvKR wil hiermee haar leden en alle reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen. Samen met onze reisspecialisten hopen we in de toekomst veel bij te kunnen dragen aan het duurzame Trees for All project.

Nieuwsbrief

Met de reisspecialisten van VvKR ga je bewust op reis! Wil je regelmatig op de hoogte worden gehouden van de activiteiten van onze reisspecialisten? Meldt je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \