Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR publiceert handboek voor duurzaam toerisme op de dag van de duurzaamheid

Vrijdag 09 oktober 2020

De nieuwe versie van het 'Handboek Duurzaamheid voor kleinschalige reisorganisaties' is uit! Het handboek heeft een nieuw jasje gekregen en staat weer boordevol informatieve en praktische tips, voor reisorganisaties en professionals op weg naar duurzaamheid. Met het handboek helpen we je op weg om je reizen duurzamer te maken.

Onze toekomst valt of staat bij het behoud van een duurzame planeet en ook de toeristische sector moet daar zijn steentje aan bijdragen. Sterker nog: om toekomstbestendig uit de huidige crisis te komen, is het onvermijdelijk dat we dit op een duurzame manier doen. Als iedereen een bijdrage levert dan komen we al een heel eind! Je kunt het vernieuwde handboek hier bekijken:

Kleinschalig reizen steeds duurzamer

De VvKR staat voor kleinschalig reizen. Vanuit die filosofie organiseren de aangesloten reisorganisaties hun reizen. De vereniging heeft een werkgroep Duurzaam, bestaande uit een paar leden met passie voor duurzaamheid. Sinds 2016 stimuleren en ondersteunen zij de VvKR-leden in hun verduurzaming. De werkgroep heeft het handboek zelf samengesteld en hoopt zoveel mogelijk reisprofessionals te inspireren.

Handboek nu openbaar

Het handboek was intern al een paar jaar beschikbaar voor VvKR-leden. De afgelopen maanden is het vernieuwd. Met het oog op transparantie en de visie op samenwerken aan een duurzamer reiswereld, maken we het handboek nu openbaar. Geïnteresseerden kunnen het VvKR-handboek voor duurzaam toerisme op deze pagina lezen.

‘Duurzaam en kleinschalig toerisme is het toerisme van de toekomst’

Dat is de kijk van VvKR op de toekomst van toerisme. Als gevolg van Covid-19 is duurzaam toerisme bovendien nog actueler geworden. Vele organisaties, inclusief de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), zien dat een focus op duurzaam toerisme ervoor kan zorgen dat de toeristische sector weerbaarder en verantwoordelijker uit deze crisis tevoorschijn komt.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \