Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

VvKR publiceert handboek voor duurzaam toerisme op de dag van de duurzaamheid

Vrijdag 09 oktober 2020

PERSBERICHT

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) publiceert op 10 oktober 2020, de dag van de duurzaamheid, een handboek voor duurzaam toerisme. Het handboek staat vol met informatieve en praktische tips, waarmee VvKR-leden én alle andere reisprofessionals hun organisatie en reizen kunnen verduurzamen. Duurzaam toerisme is het toerisme van de toekomst

Kleinschalig reizen steeds duurzamer

De VvKR staat voor kleinschalig reizen. Vanuit die filosofie organiseren de aangesloten reisorganisaties hun reizen. De vereniging heeft een werkgroep Duurzaam, bestaande uit een paar leden met passie voor duurzaamheid. Sinds 2016 stimuleren en ondersteunen zij de VvKR-leden in hun verduurzaming. De werkgroep heeft het handboek zelf samengesteld en hoopt zoveel mogelijk reisprofessionals te inspireren.

Handboek nu openbaar

Het handboek was intern al een paar jaar beschikbaar voor VvKR-leden. De afgelopen maanden is het vernieuwd. Met het oog op transparantie en de visie op samenwerken aan een duurzamer reiswereld, maken we het handboek nu openbaar. Geïnteresseerden kunnen het VvKR-handboek voor duurzaam toerisme op deze pagina lezen.

‘Duurzaam en kleinschalig toerisme is het toerisme van de toekomst’
Dat is de kijk van VvKR op de toekomst van toerisme. Als gevolg van Covid-19 is duurzaam toerisme bovendien nog actueler geworden. Vele organisaties, inclusief de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), zien dat een focus op duurzaam toerisme ervoor kan zorgen dat de toeristische sector weerbaarder en verantwoordelijker uit deze crisis tevoorschijn komt.

 

Over VvKR

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) biedt een platform aan meer dan 400 kleinschalige veelal specialistische reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. De leden van VvKR zijn allemaal reisspecialisten. Zij staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Brinkman - Voorzitter VvKR via 06 53477439 of bel naar 085 - 06 04 422

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \