Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Kleinschalige reisorganisaties zijn blij met de eerste aanzet tot compensatie

Dinsdag 02 februari 2021

PERSBERICHT

De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) is verheugd te vernemen dat vandaag twee belangrijke moties voor financiële tegemoetkoming in de Tweede Kamer zijn aangenomen.

Het betreffen twee moties die zijn ingediend door CDA-Kamerlid Amhaouch, te weten een tegemoetkoming in de annuleringskosten voor veel kleinschalige reisorganisaties en de oprichting van een commissie binnen de RVO die een oplossing moet creëren voor schrijnende gevallen die buiten de TVL vallen. 
 
“Binnen de reisbranche zijn dit bijvoorbeeld reisorganisaties die wel degelijk vaste kosten hebben, maar die vanwege het ontbreken van een aparte ingang sowieso buiten de TVL vallen. Veel kleinschalige reisorganisaties, maar bijvoorbeeld ook veel zelfstandig reisadviseurs (zra’s) vallen hierdoor voor steunmaatregelen buiten de boot. De kleinschalige touroperators hebben te maken met de annuleringskosten van de geplande reizen. “aldus voorzitter Ton Brinkman.
 
“We hebben de lobby richting Den Haag samen met de ANVR ter hand genomen, zegt de heer Brinkman, ”het is de eerste keer dat VvKR en ANVR samen optrekken en beide verenigingen zijn nu blij dat de eerste aanzet tot compensatie nu eindelijk gegeven is. De vraag blijft hoe de regering de moties gaat invullen, uiteraard verleent VvKR alle medewerking in de ondersteuning bij de nadere uitwerking van beide regelingen.”

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \