Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Minder landen met 'oranje' reisadvies

Woensdag 16 februari 2022

Vanaf vandaag 16-02-2021 om 09.00 uur worden de reisadviezen van meerdere niet-Europese landen versoepeld. Minister Kuipers van Volksgezondheid schrijft dit aan de Tweede Kamer en meldt daarmee dat het aantal landen met een reisadviescode oranje sterk zal afnemen.

We gaan weer terug naar de situatie pre-COVID, waarbij weer alle veiligheidsrisico’s (waaronder gezondheidsrisico’s) bepalend zijn voor de kleurcode. De overheid geeft daarmee aan dat de coronasituatie in een land niet langer alleen bepalend is voor een reisadvies. Ook andere factoren, zoals de algemene veiligheidssituatie in een land, spelen weer een grote rol.

Wat is een reisadvies?

Als het om andere redenen veiligheidsrisico’s zijn in een land, kan dat land nog wel een strenger reisadvies meekrijgen, maar de coronasituatie is hierin  niet meer doorslaggevend. In een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat informatie over de veiligheid van een land. Het helpt om de risico's in een land beter in te schatten. Een reisadvies is een hulpmiddel en is niet bindend. Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

Heb je vragen over de veiligheidssituatie op de bestemming van jouw vakantie of reis, neem dan contact op met jouw reisspecialist. Zij zijn vaak nog beter op de hoogte van de situatie op de plaats van bestemming dan het ministerie.

Ga goed voorbereid op vakantie

Er blijven wel enkele beperkingen gelden, zoals de testplicht bij reizen van buiten de EU (ook als je gevaccineerd bent) . Daarnaast dienen reizigers natuurlijk ook rekening te houden met het Covid-beleid van andere landen. Deze kan afwijken van Nederland.

Om te reizen binnen de EU moet je wel nog steeds de coronapas laten zien voor je op het vliegtuig stapt en wordt om een DCC (Digitaal Corona Certificaat ) gevraagd.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \