Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Steeds makkelijker om weer buiten Europa op vakantie te gaan

Woensdag 23 maart 2022

We hebben goed nieuws! Vanaf vandaag, 23 maart 2022, vervalt de verplichting om een test-, herstel of een vaccinatiebewijs te hebben als je als Nederlander van binnen/buiten de EU/Schengen naar Nederland reist.

Natuurlijk moet je nog wel voldoen aan eventuele eisen die jouw bestemmingsland vraagt. Gelukkig komen er in steeds meer landen versoepelingen van regels die rondom de coronapandemie zijn opgesteld. En dat zijn hele fijne ontwikkelingen, want het maakt reizen buiten Europa een stuk makkelijker. De wereld ontdekken is immers één van de mooiste dingen die er is. 

Afschaffing testplicht reizigers uit derde landen

Het kabinet heeft op 15 maart aangekondigd om het reisbeleid voor internationale reizigers te herzien. Zowel de DCC-verplichting (EU Digitaal Corona Certificaat) voor reizigers vanuit de EU/Schengen als de testverplichting voor reizigers uit derde landen komen vanaf 23 maart te vervallen. Wel blijft het EU-inreisverbod gelden voor derdelanders uit landen die niet op de lijst met veilige landen staan. Een aantal categorieën, waaronder gevaccineerden (met een goedgekeurd vaccin door EMA/WHO) en herstelden (met herstelbewijs uit land dat is aangesloten bij het systeem van het Europees digitaal coronacertificaat), blijven uitgezonderd van het EU-inreisverbod.

Publieksinformatie

Het ministerie van VWS heeft op rijksoverheid.nl een overzicht van de nieuwe maatregelen gepubliceerd. 

#reizenkanwel

De afgelopen weken delen we ter inspiratie prachtige filmpjes van onze gespecialiseerde reisspecialisten die op reis zijn op de mooie bestemmingen die ze aanbieden om jouw reis goed voor te bereiden, #reizenkanwel. Ga jij ook weer op reis? De reisorganisaties van VvKR helpen vol enthousiasme om jouw droomreis uit te stippelen! Wil jij graag op de hoogte blijven van de bezigheden van de VvKR en haar reisspecialisten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsoverzicht

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \