Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Tips voor reizigers via Schiphol

Donderdag 23 juni 2022

Het zonnetje schijnt en hopelijk geniet je ook nu al van deze mooie dagen in Nederland. Voor veel reizigers staat er ook een heerlijke vakantie in het voortuitzicht deze zomer. Vlieg je via Schiphol dan zal je uiteraard op de hoogte zijn van de vervelende situatie die is ontstaan. We willen je graag een aantal tips geven om er voor te zorgen dat jouw reis toch zo snel mogelijk op een fijne manier kan starten.

Adviezen voor reizigers vertrekkend vanaf luchthaven Schiphol:

  • Wil je graag een indicatie over de verwachtte drukte op jouw vertrekdag? Kijk dan even op de website: https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/vandaag
  • Het is verstandig om tijdig op Schiphol aanwezig te zijn, houd er echter rekening mee dat je in de vertrekhal zelf pas 4 uur van te voren aanwezig mag zijn en dat daar ook op gecontroleerd wordt. Verder zijn de incheckbalie en beveiligingscontrole vaak ook nog niet ver van te voren open waardoor het geen zin heeft als je er veel eerder bent. Dit zorgt alleen maar voor dat de wachtrijen nog langer worden dan nodig.
  • Het is altijd aan te raden om alvast online in te checken. Dit scheelt jou maar ook de incheckbalie op de luchthaven tijd en dat kunnen jullie beide goed gebruiken in deze periode.

Hoe zit het met jouw (hand)bagage?

  • Mocht je binnen Europa vliegen en de mogelijkheid hebben, dan scheelt het als je alleen handbagage meeneemt. Tevens is het verstandig om maar één koffertje of tas aan handbagage mee te nemen.
  • Controleer van te voren goed wat je wel en niet mag meenemen in je handbagage via de website: https://www.schiphol.nl/nl/pagina/wat-mag-in-handbagage/. Dit scheelt tijd bij de controle en dus minder werk voor het beveiligingspersoneel waar ze heel blij mee zijn! Vloeistoffen en elektronica hoef je bij de handbagagecontrole op Schiphol niet ut je tas te halen.

Blijf vriendelijk voor het personeel

  • Tenslotte willen we alle reizigers het volgende vragen: zorg dat je te allen tijde vriendelijk blijft tegen het personeel op Schiphol. Niemand is blij met de ontstane situatie en het personeel van Schiphol kan hier helaas ook niets aan doen. Zij  helpen je zo goed als ze kunnen en draaien soms extra diensten om jou goed en veilig op reis te sturen.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel van de luchthaven. Zij weten het beste hoe te handelen om er voor te zorgen dat je zo snel mogelijk langs de incheckbalie en de beveiliging komt.
  • Samen zorgen we  je er dan zo voor dat het inchecken zo goed en efficiënt mogelijk verloopt en kan jij snel aan je heerlijke vakantie beginnen!

Contact met jouw reisorganisatie

  • Ondervind je onverhoopt toch problemen voor het vertrek van je reis en kom je er niet uit? Neem dan contact op met de reisorganisatie die jouw reis verzorgd heeft en zij zullen je altijd proberen zo goed mogelijk te helpen.

Wil jij ook nog op reis?

Heb je nog geen vakantie geboekt maar wel heel veel zin om op reis te gaan? Onze reisspecialisten helpen je graag en kunnen ook met je mee kijken welke luchthaven het beste is om vandaan te vertrekken, zonder hopelijk al te veel overlast. Neem eens een kijkje bij jouw favoriete bestemming en/of reisthema en vind de daarbij behorende gespecialiseerde reisorganisatie voor jouw bijzondere vakantie!

Bron: Website Schiphol - https://www.schiphol.nl/nl/mijn-reisdag/
Fito: Ben Koorengevel via Unsplash.com

Nieuwsoverzicht