Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Aarts Wandelreizen

Correspondentieadres

Aarts Wandelreizen
Zilvergeldstraat 18
Utrecht
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 12041

Aarts Wandelreizen

Wandelen van een trektocht of vanuit een vaste verblijfplaats. Onze wandelreizen voeren u door het natuurlijke en mooie landschap van vooral Portugal en Noordwest- en Zuid Spanje en het nog onbekende kleine Griekse eiland Kythira, gelegen ten zuiden van de Peloponnesos en ten noordwesten van Kreta en sinds kort Turkije en de Azoren.Gaat u mee?

Wandelen over de Via Algarviana door de Algarve

De Via Algarviana is een schitterende wandelroute en een absolute aanrader voor de doorgewinterde wandelaar. Deze 300 km lange wandelroute loopt van Alcoutim in het oosten, gelegen aan de grensrivier de Guadiana, tot het uiterste zuidwestelijke puntje van Portugal: Cabo de Sao Vicente, tevens de meest westelijke punt van het Europese continent. 

Het pad is deels gebaseerd op een oude pelgrimsroute en loopt via kleine dorpjes en oude steden in het binnenland. De Via Algarviana is in mei 2009 officieel erkend als wandelroute en is hiermee aangesloten bij het Europees netwerk van wandelroutes (G13). 

Tijdens onze tochten door de heuvels en het fabelachtige landschap loopt u door 21 gemeenten, veelal authentieke dorpjes met witte huizen. Het bewandelen van de Via Algarviana is een uitdaging op zich en bovendien maakt u langs deze route kennis met de échte Algarve op zijn best! U zult hier afwisselend landschap tegenkomen, evenals de verlatenheid en stilte van het achterland.

Rota Vicentina

In de zomer van 2012 is in de Alentejo in Portugal een nieuwe wandelroute geopend: de 310 kilometer lange ´Rota Vicentina´ in Portugal. Na jarenlang plannen maken en onderhandelen met landeigenaren is de route nu volledig bewegwijzerd. De routes zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De Rota Vicentina bestaat uit twee takken: Historisch Pad (voor wandelaars maar ook mountainbike) en het Vissers Pad (enkel voor wandelaars). Het Historisch Pad loopt door het binnenland en pal langs de kust gaat het Vissers Pad. Bij Forta da Ilha even ten zuiden van Porto Covo komen de wandelroutes samen. Het gebied gaat door licht glooiend landschap met kleine dorpen en zandstranden met duinen aan de kust. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar. Er zijn weinig hoogteverschillen en de route is doordat deze zo nieuw is goed bewegwijzerd met wit rode en groen blauwe markeringen.

We bieden een een vijftal programma´s aan;

  1. De algemene 8 daagse trektocht. Een combinatie van twee etappes over het Historische en vier over het Vissers Pad. 
  2. Het Historisch Pad. Acht daagse reis door binnenland. Het Historisch Pad is ooit ontstaan als een pelgrimsroute en gaat langs kurkeiken en kleine boerendorpen.
  3. Het Vissers Pad, Zes daagse reis langs de kust. Het Vissers Pad loopt bijna parallel aan het Historische Pad, maar dan langs de kust. Deze route volgt de visserspaden boven langs de ruige rotskust, die wordt onderbroken door kleine baaien, onmetelijke lege stranden en brede riviermondingen.
  4. Relaxprogramma. 13 daagse programma met rustdagen en kortere etappes.
  5. Extra Algarve, voor als u in 6 of 5 dagen door de Algarve wilt doorlopen naar Kaap Sint Vincent.

Genoeg mogelijkheden om dit mooie gebied te verkennen. 

Caminho Portuques, Vanuit Porto, Ponte de Lima of Valenca do Minho naar Santiago de Compostela

De Centrale Weg naar Santiago de Compostela

Een 8-, 10- of 13-daagse individuele bedevaartstocht over de Caminho de Santiago, ook wel bekend als de 'Caminho Portugues'. Dit is de Portugese variant van de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. In plaats van overnachtingen in eenvoudige onderkomens, zoals dat gebruikelijk is bij een pelgrimstocht, zijn de onderkomens allemaal bij middenklasse accomodaties. Daarnaast bieden wij sinds kort een Kustroute van 10 of 15 dagen naar Santiago de Compostela aan.

De Weg langs de kust naar Santiago de Compostela 
Deze kustroute over de Caminho Portugues naar Santiago de Compostela was er voor pelgrims van de westerse landen, die uit vanuit zee bij Portugese havens aan land kwamen om via deze kustweg Santiago de Compostela te bereiken. De route is niet druk totdat de route bij Redondela de centrale route kruist. Deze Weg is bijzonder aangenaam en heeft veel natuurlijke charme en gaat door historische stadjes, zij het minder heiligdommen en monumenten dan andere, meer populaire routes. Dus wie van de zee en rust houdt, is dit een uistekende mogelijkheid.

De Azoren, een op en top wandelbestemming.

Wandelen over vulkanen, door kraters, langs hete bronnen. Ervaar de uitbundige flora en fenomenale zichten op de zee. Maak met Aarts Wandelreizen actieve wandelreizen door het sprookjesachtige landschap van de Azoren. We bieden een viertal meerdaagse individuele wandelreizen aan verspreid over een, twee of vier eilanden

Andalusie in Spanje, wandelen tussen de beroemde steden

We bieden routes aan tussen de steden Cordoba en Granada, Ronda en Antequera en de zuidfland van de Sierra Nevada, de Alpujarras. Vogelspotters komen aan hun trekken in het Nationale Park Siera Aracena, gelegen boven Sevilla. 

Kythira Een pareltje bogelegen netven Kreta, maar dan klein en fijn.

Wel eens van dit eiland gehoord? Nee kan dan op onze site voor drie aantrekkelijke trektochten. 

www.aartswandelreizen.nl
(030-) 2343386 /06 - 2052
info@aartswandelreizen.nl

Terug