Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Agro Natura

Correspondentieadres

Agro Natura
Hoge Tilweg 47
Boerakker
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11001

Agro Natura

Agro Natura ontwikkelt prachtige, kleinschalige, en uitdagende natuurvakanties in Polen, Noorwegen en Engeland. Wandelen, fietsen, kanoën, vogelen, sneeuwwandelen en nog veel meer... Er wordt zoveel mogelijk bij lokale bewoners overnacht of we huren een gezellige hytte of cottage.

Noordoost Polen is prachtig en uniek

Het Noordoosten van Polen staat bekend om zijn prachtige, uitgestrekte en ongerepte natuur.  U vindt hier de Biebrzamoerassen,  het best bewaarde laagveenmoeras van Europa, met een ongekende flora en fauna.  U ziet velden vol met orchideeën, ratelaar en koekoeksbloem, maar ook elanden, otters en bevers en zelfs de wolf komt hier nog voor. Voor vogelaars is het een paradijs, er broeden wel 176 soorten vogels, waaronder velen die bij ons verdwenen zijn.
Ten noorden van het moeras ligt het Mazurisch merengebied, met uitgestrekte bossen, afgewisseld met  natuurlijke riviertjes en vele kleine en grotere meren. 
Ook het enige laaglandoerbos van Europa, Bialowieza  is hier te vinden. De oeroude bomen en de natte bodem zorgen voor een bijzondere flora en een rijkdom aan vogels. Als vogelaar kun je hier je hart ophalen aan de vele spechten- en uilensoorten, en diverse vliegenvangers.

fietsen, wandelen en/of kanovaren

In het prachtige noordoosten van Polen kunt u heerlijk genieten van de mooie natuur, de rust en het gemoedelijke boerenland. U kunt op de fiets het gebied verkennen, via een dicht netwerk van kleine, deels onverharde landweggetjes. U fietst door een glooiend landschap van velden, meren en bossen en door het ouderwetse Poolse platteland.
Het landschap leent zich ook uitstekend voor wandelvakanties. Er wordt gewandeld over onverharde veldweggetjes of over oude trekkersporen. U kunt een trektocht maken van boerderij naar boerderij, maar ook wandelen vanuit dezelfde standplaats.
Als u liever vanaf het water geniet van de fraaie natuur en het nostalgische landschap, kunt u kiezen uit diverse kanotochten. Noordoost Polen is een uitstekend kanogebied, met meanderende riviertjes door eindeloze bossen en moerassen en honderden kraakheldere meren.
Natuurlijk kunt u het ook allemaal combineren en heeft u een fiets/wandel/kanovakantie in één!

vogelreizen

Noordoost Polen is het gebied voor vogelaars. Daarom organiseert Agro Natura al vele jaren vogelreizen naar dit gebied, zowel voor groepen als individueel reizenden.
Inmiddels organiseert Agro Natura ook vogelreizen naar Zweden (Falsterbo), Engeland/Schotland (Farne Islands, Bass Rock en Cheviot Hills), Spanje (Pyreneeën en Monegros), Hongarije (Bükk, Tisza en Hortobágy) en Roemenië (Donau-delta).

Sneeuwwandelen en langlaufen in Noorwegen

Dagen wandelen in een ongerept sneeuwlandschap zonder een mens tegen te komen, dat is mogelijk op de Hardangervidda in Noorwegen. In deze prachtige sneeuwwoestijn boven de boomgrens, organiseert Agro Natura elke winter zwerftochten voor kleine groepen. Wandelend op sneeuwschoenen of langlaufend, kom je geestelijk helemaal tot rust en ga je soms de uitdaging aan met jezelf en de elementen. We kamperen in de sneeuw of overnachten in eenvoudige berghutjes. De tochten zijn pittig. Je moet kunnen afzien, maar als je fit bent is het goed te doen. Bagage wordt meegenomen op de rug en in sleetjes.
Als je wel wilt sneeuwschoenlopen, maar liever niet met een zware rugzak, dan is er voor jouw de reis ‘Noorwegen light’. Vanuit een knusse Noorse hytte maken we afwisselende sneeuwwandeltochten en komen ´s avonds weer terug in ons huisje om te genieten van een goed glas wijn bij het haardvuur en een lekkere maaltijd. Deze reis is ook erg geschikt voor ouders met avontuurlijk aangelegde kinderen.

Wandelen in Engeland en langs de grens met Schotland

In Engeland wandelen we in een klein groepje van Coast to Coast. Niet in één keer, maar opgesplitst in drie mooie etappes van een week, waarbij we niet elke dag hoeven te verkassen, maar de gehele week verblijven in een heerlijk landhuis of cottage.
Hetzelfde doen we ook aan de grens met Schotland, waar we de St. Cuthberts Way volgen van Melrose in de binnenlanden naar Holy Island aan de kust.

agronatura.nl
085-7853820
info@agronatura.nl

Terug