Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Aragon Wandelreizen

Correspondentieadres

Aragon Wandelreizen
Zwarteweg 49a
Milsbeek
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 12075

Aragon Wandelreizen

Wij organiseren sinds 1993 wandelvakanties naar rustige minder bekende streken met mooie natuur, waarin als je wilt gemakkelijk contact kan hebben met de bevolking en de lokale cultuur kunt ervaren. Momenteel hebben wij reizen in Albanië, Slowakije en Tsjechië.

Wandelen vanuit pension Boh Paradijs Tsjechië

Hoewel het gebied niet zo hoog gelegen is (tot 800 meter), heb je door de vele diepe dalen en het rotsachtig terrein echt het gevoel dat je in de bergen loopt. Door wind en water zijn in de loop van de tijd grillige vormen in het zandsteen ontstaan. 
Vanuit een 150 jaar oude bergchalet (Tokan) krijg je elke dag door een ander aspect van dit landschap te zien. Zo loop je de ene dag langs hoge pilaren van zandsteen en bezoek je een natuurlijk gevormde stenen brug (Pravcicka Brana). Tijdens een boottocht op platte schuiten op de Krinice zie je het landschap weer vanuit een andere kant. Ook bezoek je na een mooie wandeling Rabstein, een ondergrondse bunker uit de communistische tijd.

trekking Malá Fatra en Tatra Slowakije

Malá Fatra
De Malá Fatra is gelegen in het Noordwesten van Slowakije. Het is een middengebergte en vormt een onderdeel van de Karpaten. Door haar rust, goed gemarkeerde wandelpaden en gezellige kleine berghutten is het een heerlijk wandelgebied. 
Tijdens de trektocht zal je alle facetten van dit beschermde natuurgebied ontdekken. Zo loop je over de centrale bergkam met haar top de Velký Krivan van 1709 meter hoogte, door lieflijke valleien en door een nauwe bergkloof met steile wanden. Door haar vele bloemen, watervallen en beekjes doet dit natuurgebied schilderachtig aan. Hoog in de lucht kun je verschillende soorten Adelaars, Valken en andere roofvogels zien zweven. Endemische plantensoorten die je kunt tegenkomen zijn o.a. het Moris-Habiskruid en het Glansklokje. 

Tatra
De Tatra is het kleinste hooggebergte van Europa. De bergen zijn hier hoger en steiler dan in de Malá Fatra. Vele toppen liggen boven de 2000 meter. Op de lager gelegen gedeelten zal je door bossen over bergweiden en langs bergmeertjes wandelen. Hogerop tref je een ruig en rotsig landschap aan.
De trektocht die wij hier samen met Slowaken hebben uitgezet voert je eerst naar het tussen de bergen ingeklemde bergmeer Zelené Pleso. Vanaf hier beklim je de Svištovska (2037). Vervolgens loop je anderhalve dag over de Tatranská Magistrale. Een route met weinig hoogteverschillen en vele vergezichten. Tot slot beklim je met alleen een dagrugzakje de Rysy (2499) welke de grens met Polen vormt.
Je overnacht in berghutten, berghotels en pensions. In de pensions en hotels kun je wel altijd een 2-persoonskamer krijgen. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden.

expeditie Albanese Alpen

In 8 dagen ontdek je de Albanese Alpen met haar onbedorven natuur, rust en traditionele cultuur. Je vaart langs meren die tussen de hoge bergen gelegen zijn. Je loopt door prachtige dalen en over passen met fraaie vergezichten. Daarnaast maak je kennis met de lokale cultuur en geniet je van de plaatselijke specialiteiten (zowel vlees, vis als vegetarisch). Verder bezoek je ook Shkodra en Tirana of Podgorica. Indien je langer in Albanië of Montenegro wil blijven kun je deze tocht verlengen.

Praktische Informatie
Voor deze reis is een redelijke conditie vereist moet je geen al te erge hoogtevrees hebben en enige ervaring met wandelen in de bergen is vereist.
De bagage wordt vervoerd (per auto en per paard). Wel dien je zelf drinken en tussendoortjes voor onderweg mee te nemen. Je overnacht bij gastgezinnen of bij eenvoudige hotels. Op 1 hotel na is het mogelijk om met zijn tweeën een privé kamer te krijgen. In Nderlysa is er alleen een slaapzaal. Alle maaltijden, inclusief water, koffie en thee zijn inbegrepen. Andere dranken worden ter plekke afgerekend (prijspeil is aanzienlijk lager dan in Nederland). Er kan rekening worden gehouden met vegetariërs (wel graag van tevoren opgeven).

Reisdata
1 mei t/m 31 oktober

www.aragonwandelreizen.nl
(0485) 802805/06 - 511892
info@aragonwandelreizen.nl

Terug