Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Blue-elephant

Correspondentieadres

Blue-elephant
Tebinckslaan 14
Gasselte
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11009

Blue-elephant

Blue Elephant staat voor exclusief reizen met passie voor de natuur, waarbij kwaliteit, persoonlijk comfort, veiligheid en deel zijn van de natuur onlosmakelijk verbonden zijn. De vogel- en natuurreizen gaan naar alle windstreken van de aarde. U reist in kleine groepen van 4 tot 8 personen of op individuele basis. Wij werken samen met deskundige lokale gidsen. Alle bestemmingen zijn door ons bezocht.

Madagaskar, eiland van verwondering

Madagaskar: beroemd vanwege de kameleons en lemuren in tal van vormen en kleuren, zou je bijna vergeten dat ook de vogels uniek zijn. Deze reis is in de eerste plaats om de unieke soorten vogels te zien, maar ook prachtige vlinders en bloemenweelde zul je als een onvergetelijke herinnering mee naar huis nemen.

De flora en fauna van Madagaskar heeft zich 88 miljoen jaar in alle rust en los van het vasteland van Afrika, in een totaal unieke richting ontwikkeld. Veel soorten vogels komen dan ook alleen hier voor. We gaan er heel veel van zien en doen daarbij zoveel andere ervaringen op met maki’s, bizar uitziende en kleurrijke kameleons, vlinders en planten, dat dit een totaal onvergetelijke reis zal worden. Wij zullen de unieke en zeldzame endemen van het Spiny forest in het zuiden en de tropische regenwouden van het oosten zoeken en vinden, zoals Longtailed Groundroller, Running Goua, vele soorten Vanga’s, de Subdesert Mesite en vele andere. 

Costa Rica

Wie wil niet eenmaal de prachtige geheimzinnige quetzal zien? Dat kan in Costa Rica. Met recht en reden het meest bekende land van Midden-Amerika. Haast geen land vogelrijker, gemakkelijker te bereizen en met grotere variatie aan vogels van kusten tot hooggebergte en van regenwoud tot boerenland.

Weinig vogelaars zullen nooit van Costa Rica hebben gehoord. Niet alleen bekend om de vogels. Naast de quetzal, zullen de nauw verwante trogons, motmots, jacamars, ijsvogels en toekans en niet te vergeten de vele soorten parkieten en papegaaien voor de lens poseren. Talrijk zijn de kolibries. Bijna overal waar u komt hangen feeders waar het mogelijk is om de soorten beter te leren kennen en op naam te brengen.

Maar Costa Rica heeft een zoveel rijkere natuur met schitterende vlinders, prachtige kikkers, waaronder enkele soorten pijlgifkikkers, varanen en hagedissen. Ook zoogdieren laten zich zien zoals de agouti, luiaards en meer soorten apen.

Japan eilandhoppen van Okinawa naar Hokkaido

Japan is een onbekend vogelland. Maar er is geweldig veel te zien. Als elk eilandenrijk zijn er veel unieke soorten vogels. We beginnen op Okinawa en een naburig eiland. Heerlijk subtropisch met niet alleen vogels maar ook een prachtige flora en wereld van vlinders en zoogdieren. Daarna naar Kyushu voor de grote kraanvogelconcentraties en de vele eenden en zeevogels. Vervolgens reizen we naar bergen van Nakano op Honshu waar we de Japanse makaken in hun onsen (heetwaterbronnen) bewonderen. We gaan naar de bossen voor Oeraluil, Japanse groene specht en andere soorten. Het slot van de reis is een ´cooling down´ op Hokkaido. Baltsende kraanvogels, de geheimzinnige Blakiston´s Fish Owl en de Steller´s zeearenden op het drijfijs vormen het onvergetelijke slot van deze droomreis.

www.blue-elephant.nl
0599-565124
tvb@blue-elephant.nl

Terug