Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Eshi Eco Travel

Correspondentieadres

Eshi Eco Travel
Giessenlaan 22 A
Giessenburg
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 15059

Eshi Eco Travel

Avontuurlijke en eerlijke reizen naar Ethiopië. Bij ons bent u aan het juiste adres voor individuele reizen naar Ethiopië die afwijken van de gebaande paden. Trekkings, rondreizen door onbekende gebieden, contact met de lokale bevolking,veel natuur, dat is waar Eshi voor staat. Hieronder vindt u twee voorbeelden van de mogelijkheden maar er zijn nog zoveel meer mooie plekjes in Ethiopië. Denk aan de kerken van Lalibela, het mystieke Axum en de overweldigende natuur van de Simien Mountains. Allemaal te ontdekken met onze ervaren chauffeurs, we maken graag een reis op maat !

Trekkings met de Dorze in de Guge mountains

Hoog in de Guge mountains ten noorden van Arba Minch ligt het ongerepte Dorze gebied, een waar paradijs voor natuur- en berg liefhebbers.
De Dorze behoren tot de vele stammen in de Omo Vallei en staan bekend om hun weefkunsten en de bijzondere huizen die lijken op bijenkorven.
Een meerdaagse trekking door dit nog ongerepte gebied is een onvergetelijke ervaring.

Je loopt van dorp naar dorp en overnacht in eenvoudige community guesthouses of er wordt gekampeerd. Onderweg geniet je van de natuur en maak je kennis met de lokale bevolking door deel te nemen aan het dagelijkse leven. Je woont een koffieceremonie bij, ziet hoe het lokale brood wordt gemaakt en als er een festival is is dat uiteraard een extra bonus! Voorafgaand of aan het eind van de trekking is een overnachting in de mooi gelegen Dorze Lodge.

Per dag loop je ongeveer 15 km en de trekkings worden geheel op maat gemaakt. Er loopt altijd een Engelstalige gids en scout mee en voor de bagage zijn er paarden. De trekkings zijn prima in te passen in een reis naar de Omo-Vallei of in combinatie met bijvoorbeeld de Bale Mountains.

https://eshitravel.nl/reizen/dorze-trekkings/

Kafa Tours naar de bakermat van de koffie

In het zuidwesten van Ethiopië ligt een ongerept gebied met een unieke historie: Kafa. Dit is de bakermat van de koffie !
Koffie groeit het beste op grote hoogte in een vochtige , bosrijke omgeving. In het bergachtige gebied ten zuidwesten van Addis Abeba, Kaffa of Kefa genaamd, groeit de inheemse arabicaboom op haar allerbest. Door het unieke klimaat is hier een prachtig cloudforest ontstaan met een enorme variëteit aan dier- en plantensoorten, het Kafa Biosphere Reserve. Hier ben je aan het juiste adres voor prachtige landschappen, eeuwenoude culturen en overheerlijke koffie met de bijbehorende ceremonie.
Bonga en omgeving  is een prima bestemming voor een wat langer verblijf en wij kunnen een programma verzorgen van 3 of meer dagen. Het is ook mogelijk om enkele dagen in Bonga te verblijven op weg naar of op de terugreis vanuit het zuiden van Ethiopië.


https://eshitravel.nl/onze-reizen/kafa-tours/

 

www.eshitravel.nl
06-30032660, 06-17453487
marjolein@eshitravel.nl

Terug