Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Frans Henk Hoekstra


Correspondentieadres

Frans Henk Hoekstra
Van Beuningenstraat 188 A
Amsterdam
Nederland

www.franshenkhoekstra.nl
020-6814192, 06-36428043
franshenkhoekstra@kpnplanet.nl

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 16043

Frans Henk Hoekstra

Er zijn veel georganiseerde kunst- en cultuurreizen. De studiereizen onder leiding van kunsthistoricus Frans Henk Hoekstra bieden een verdiepend en inhoudelijk kunsthistorisch programma. Elke reis bestaat uit een zorgvuldige selectie van musea en stadswandelingen vol schilderkunst, beelden, monumenten en gebouwen. 
Frans Henk Hoekstra organiseert vanaf 1998 o.a. meerdaagse studiereizen naar New York, Berlijn, Londen, Rome, Madrid/Toledo, Venetië (Biënnale) én Chicago (3 of 4 reizen per jaar). De programma’s zijn zeker ook bedoeld voor diegenen die een stad al eerder bezocht hebben. Goed voorbereid op pad, met een groep van maximaal 25 geïnteresseerde, ‘gelijkgestemde’ mensen. Frans Henk Hoekstra werkt daarnaast als docent Kunstgeschiedenis voor het Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Radboud Universiteit in Nijmegen en als trainer/rondleider in het Stedelijk Museum Amsterdam.

In elke studiereis wordt zo mogelijk aandacht besteed aan kunst uit verschillende tijdsperioden: van klassieke beeldhouwkunst tot hedendaagse architectuur, van Renaissance schilderkunst tot eigentijdse avant-garde. Dat maakt deze programma's zo bijzonder. In Venetië bekijken we Bellini, maar we bestuderen ook de ideeën van de curator van de Biënnale. Objecten worden in een kunst- en cultuurhistorisch kader geplaatst. Daarnaast wordt - afhankelijk van het onderwerp - ingegaan op de historie, filosofie, religie, etc. Architectuurwandelingen worden afgewisseld met museumbezoek. Er zijn altijd vrije dagdelen ingepland. De reizen kenmerken zich door een grote zelfstandigheid van de deelnemers. 

Kijk voor het programma, reisvoorwaarden, reacties en foto's op de website.

Sfeerimpressie

Bezoek website


Terug

VVKR's Business Partners

\ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \