Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Fru Amundsen

Fru Amundsen

Zomerdijkstraat 23
Zwolle
Nederland

Aangesloten bijVvKR-lidnummer:

Fru Amundsen

Fru Amundsen organiseert bijzondere reizen naar Noorwegen. Buiten de gebaande paden maar ook langs bekende hoogtepunten, net even anders zodat u het échte Noorwegen ervaart. Of u nu meereist met een van onze kleine groepen of bij een arrangement op maat: wij staan voor een goed doordacht programma met veel aandacht voor detail. Reist u met ons mee?

Ontdek Noorwegen!

Fru Amundsen organiseert bijzondere reizen naar Noorwegen. Net even anders zodat u het échte Noorwegen ontdekt.
Bijzonder zijn onze reizen in kleine groepen met maximaal 7 deelnemers. Buiten de gebaande paden maar met aandacht voor de bekende hoogtepunten. Tijdens een typische Fru Amundsen-reis overnacht u meestal niet in hotels, maar in bijzondere accommodaties zoals een traditioneel Nordlandshus, een rorbu, een verbouwd sjøhus of een zomerboerderij. Wij vertellen veel over geschiedenis, natuur, cultuur en tradities. Traditioneel Noorse maaltijden zijn daar onlosmakelijk mee verbonden en wij serveren deze hjemmelaget husmannskost dan ook graag aan onze gasten.

Noorderlichtreizen

Zodra het donker genoeg is, is het in het Hoge Noorden weer tijd voor het noorderlicht. Tijdens onze noorderlichtreizen in januari, februari, maart en september doen wij al het mogelijke om uw kans op het zien van noorderlicht te verhogen. Sinds 2013 zagen onze gasten tijdens 41 van de 44 reizen minimaal 1 tot zelfs 7 avonden het poolicht goed met het blote oog! Daarnaast hebben we overdag ook een afwisselend programma. Wist u dat de gemiddelde wintertemperatuur op de Lofoten en Vesterålen maar net onder nul is? En de fantastische herfstkleuren in september het best bewaarde geheim? Wij helpen u graag met het maken van foto´s van het noorderlicht en enkele keren per jaar organiseren wij speciale fotografiereizen in samenwerking met een professionele fotograaf. Ook verzorgen wij interessante lezingen over het noorderlicht. Kijk op onze website voor het meest actuele aanbod. Daar kunt u zich ook aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van nieuwe reizen en vertrekdata.

In het voetspoor van pelgrims

Tijdens de middeleeuwen was het graf van Olav Haraldsson in Nidaros - sinds zijn heiligverklaring in 1031 - het belangrijkste bedevaartsoord in Scandinavië. Vanuit alle windrichtingen maakten pelgrims een voettocht naar deze heilige plaats om te bidden, te danken en boete te doen, maar na de reformatie kwam er een eind aan de pelgrimstochten. In de loop der eeuwen verdwenen de zichtbare sporen van de pelgrims. De huizen waar ze overnachtten vervielen en begroeiing overwoekerde de paden.
Begin jaren 1990 werd in Noorwegen een aarzelend begin gemaakt met het herstel van deze oude routes en tegenwoordig wandelen moderne pelgrims om talloze redenen langs deze wegen: om te ontsnappen aan de hectiek van alledag, om stil te staan bij het eigen bestaan, op zoek naar fysieke en mentale uitdagingen of gewoon om te genieten van de natuur. Een pelgrimstocht naar de Nidaros-kathedraal in Trondheim is meer dan een wandeling door de Scandinavische geschiedenis en Noorse cultuur. Het is ook een heel persoonlijke ervaring.Wat het motief ook is, uiteindelijk is de tocht zoveel meer dan een gewone bergwandeling of een toeristische reis. Wandelt u met ons mee?

www.fruamundsen.nl
(050) 527 9850 / (06) 5346 9180
info@fruamundsen.nl

Terug