Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Ghanta Travel

Correspondentieadres

Ghanta Travel
Ringmus 36
Olst
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 14022

Ghanta Travel

Lopen in het voetspoor van de Boeddha

zie: www.ghanta.eu

Op zijn sterfbed riep de Boeddha op 4 plaatsen te bezoeken:

- Lumbini (waar hij geboren werd),
- Bodhgaya (waar hij de verlichting bereikte),
- Sarnath (waar hij zijn inzichten voor het eerst met anderen deelde) en
- Kushinagar (waar hij op 80-jarige leeftijd ontsliep).
Na het leven van de Boeddha ontwikkelden deze vier plaatsen zich tot drukbezochte pelgrimsoorden met kloosters en tempels. Nadat de route meer dan 1700 jaar lang belopen was, verloor ze in de twaalfde eeuw haar betekenis, in tred met de teloorgang van het boeddhisme in India. De pelgrimstocht raakte in de vergetelheid.

Met behulp van oude manuscripten reconstrueerde Maarten Olthof deze vergeten pelgrimstocht en maakte de tocht te voet. Over zijn ervaringen schreef hij ´Lopen in het voetspoor van de Boeddha´. Dit boek is vertaald in het Engels en in 2018 verschijnt over de tocht een documentaire van de hand van de Amerikaanse filmmaker, musicus en kunstenaar James Dean Conklin. 

Tijdens deze reis maakt u kennis met wat er zoal bekend is over het leven van de historische Boeddha en de tijd waarin hij leefde. We verdiepen ons in soetra’s over verhandelingen die de Boeddha heeft gehouden op de door ons te bezoeken plaatsen. Zo wordt duidelijk in welke context het boeddhisme is ontstaan en tegen welke aspecten van de Indiase samenleving de Boeddha zich indertijd afzette. Deze pelgrimsreis kent hierdoor een sfeer die de essentie van het boeddhisme tot leven wekt – op een wijze die niet uit boeken te halen valt. De verbeelding van ieder van ons wordt zo aan het werk gezet. Tijdens de reis is er ruimschoots gelegenheid om tot rust te komen en te mediteren te midden van imposante monumenten in een weelderige, vaak verrassend groene omgeving.

De boeddhistische pelgrimsplaatsen verwijzen niet alleen naar gebeurtenissen in het leven van de Boeddha, maar hangen ook samen met de levensloop van ieder van ons. Een respectvol bezoek aan deze plaatsen zal dan ook altijd intens worden beleefd.

Maarten Olthof is ecoloog, auteur, geëngageerd zenmonnik en zenleraar.

www.ghanta.eu
0619400886
info@ghanta.eu

Terug