Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Schotland Whiskyreizen

Correspondentieadres

Schotland Whiskyreizen
Jasmijnstraat 5
Monster
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 18037

Schotland Whiskyreizen

Altijd al een keer naar Schotland, het land van whisky en doedelzakken, gewild

Schotland Whiskyreizen biedt geheel verzorgde vierdaagse vlieg- en zesdaagse bootreizen naar Schotland. ​Individueel of onder leiding van een ervaren gids en whiskykenner worden in kleine gezelschappen diverse bekende en ook minder bekende distilleerderijen en andere aan whisky gerelateerde bezienswaardigheden bezocht en natuurlijk ook whisky's geproefd. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met u een maatwerk reis geheel naar eigen wens samen te stellen.

Ik heb een viertal reizen naar de Speyside, de Central Highlands, de Lowlands en Islay samengesteld, waarbij diverse distilleerderijen en, afhankelijk van de gekozen reis, ook andere aan whisky gerelateerde bezienswaardigheden kunnen worden bezocht. In 2019  wordt het mogelijk om ook een vierdaagse begeleide Golf en whsiky reis te boeken. Tijdens de bezoeken is het mogelijk om speciale whisky's te proeven of distillery bottlings te kopen, die alleen op de distilleerderij verkrijgbaar zijn. Tussen de bezoeken door kunt u een balletje slaan, genieten van pittoreske dorpjes, oude kastelen, fraaie vergezichten, snel stromende rivieren en natuurlijk van de gastvrijheid van de Schotten zelf. Mijn doel is om u tijdens de reis niet alleen distilleerderijen te laten zien, maar ook net iets extra te bieden, waardoor uw reis onvergetelijk wordt. Als Schotland liefhebber kan ik u gedurende deze reis naar bijzondere plekjes brengen, zoals de grootste Whiskyfles ter wereld, een picknick naast de river Spey of een treinrit langs diverse distilleerderijen. Natuurlijk zal een bezoek aan een echte Schotse pub niet ontbreken. Kiest u ervoor om de reis zonder begeleiding te maken, dan ontvangt u een uitgebreide reisbeschrijving met informatie over de routes, de distilleerderijen, restaurants, pubs en speciale plekjes in de omgeving.

1 - De Speyside Whisky tour:
Bezoek van o.a. Glenlivet, Cardhu, Glenfiddich en de Speyside Cooperage, waar vaten worden gemaakt en gerepareerd.

2 - De Golf en Whisky tour:
Bezoek van o.a. St Andrews Golfcourse, twee authentieke golfcourses, het British Golf Museum, Glenlivet en Glenfiddich.

3 - De Central Highlands Whisky tour:
Bezoek van o.a. The Famous Grouse, Aberfeldy en Tullibardine.

4 - De Lowlands Whisky tour:
Bezoek van o.a. Glenkinchie, Auchentoshan en de hoofdstad Edinburgh.

5 - De Islay Whisky tour:
Bezoek van o.a. Ardbeg, Lagavulin, Bowmore, Kilchoman, Caol Ila en Laphroaig.

Omdat ik op de begeleide rondreizen graag uw gids, reisleider en chauffeur wil  zijn,  kunt u ongestoord genieten van al het moois wat Schotland te bieden heeft aan natuur en natuurlijk whisky. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken over het links rijden, de strenge alcoholregels (strenger dan in Engeland) en de stress van al het regelen. Dat neem ik geheel voor u uit handen. ​Als schrijver van het boek Malt whisky wetenswaardigheden kan ik u gedurende de reis van aanvullende informatie voorzien, zodat u na 4 dagen Schotland een reiservaring en veel whiskykennis rijker zult zijn.

Er worden binnenkort nieuwe reizen aan het programma toegevoegd, zoals een reis naar distilleerderijen die normaliter geen bezoekers toelaten (gepland voor april/mei 2019), een reis naar diverse distilleerderijen in Engeland en Wales en een reis naar een aantal nieuwe distilleerderijen in Schotland. Wilt u op de hoogte blijven, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief die enkele malen per jaar verschijnt.

​Ik heb genoten van alle reizen naar Schotland en ik weet zeker dat u dat ook zal doen.

www.schotlandwhiskyreis.nl
0613989591
info@schotlandwhiskyreis.nl

Terug