Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Sherpa Reizen

Correspondentieadres

Sherpa Reizen
Nicolaas Ruychaverstraat 29
Amsterdam
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 16042

Sherpa Reizen

Al onze reizen bevatten prachtige uitdagingen! Van het beklimmen van de Kilimanjaro tot een week geen stromend water en electriciteit. Of wat dacht je van het trotseren van termperaturen tot -30 in Fins Lapland? Je bent bij ons veel in de natuur en gaat prachtige uitdagingen aan die je nooit mee vergeet. Durf jij het aan?

Mogen wij jouw Sherpa zijn?

Als iemand jou op een feestje vraagt naar jouw meest unieke reiservaring. Wat zou jij dan antwoorden? Over welke reis zou jij vertellen? Welke ontmoeting, welk uitzicht of welk moment komt er het allereerst in je op? Waarschijnlijk kun je het tot in detail navertellen. Ook 10, of zelfs 20 jaar later nog.

ONVERGETELIJKE ERVARINGEN

Wij weten zeker dat al onze reizen ook die unieke momenten bevatten. Die prachtige zonsondergang tijdens jouw Kilimanjaro beklimming. Adembenemend! Of toen in Finland, dat je tijdens het ijsvissen ineens een megagrote vis aan de haak had. Dat was echt spannend! Ja, inderdaad, onze reizen kunnen soms spannend zijn. Maar ze zijn wel altijd veilig en goed verzorgd, dankzij onze ervaren en deskundige reisbegeleiding. Jouw gids is nooit ver weg als je eenmaal in ‘the middle of nowhere’ bent.

MIDDEN IN DE NATUUR

Je bent tijdens onze reizen bijna altijd in de natuur, dag en nacht. Je slaapt in wilderniskampen, tentjes, hutjes, iglo’s of soms ook onder de prachtige sterrenhemel. Het kan soms regenen, je kunt vies worden en het kan koud zijn. Oftewel, je slaapt meestal niet in 4-sterrenhotels, eet geen kaviaar en zult geen avondjurken dragen. Maar hé, vertel jij over 10 jaar op die verjaardag over die dure hotelsuite met champagne of over die nacht in een zelfgemaakte iglo, toen je je zelfgevangen vis bereidde? Precies!

Tijdens onze reizen in de natuur kom je trouwens ook volledig tot rust. Het is vaak heerlijk stil om je heen en je kunt je internet gerust een weekje uitzetten, als je dat wilt. De gids heeft altijd een telefoon bij zich voor als dat nodig is. En trouwens, is het niet heerlijk om even uit de hectiek van alledag te stappen en gewoon even te genieten van unieke momenten in het hier en nu. Wij vinden van wel! En veel van onze klanten ook.

DAAG JEZELF UIT!

De reizen die Sherpa Reizen aanbiedt, zijn voor velen een uitdaging. Soms fysiek, als je een hele dag door de sneeuw loopt of 15 kilometer peddelt over meren tijdens jouw vakantie in Finland. En soms ook mentaal, als je bijna bij de top van de Kilimanjaro bent en het gevoel hebt dat het maar niet dichterbij komt. Geen zorgen, jouw gidsen houden altijd goed in de gaten hoe het met je gaat en zorgen ervoor dat jij alles in jouw eigen tempo en binnen jouw eigen grenzen voltooit. En wij zullen je vanuit Nederland goed informeren over jouw voorbereiding op je reis, zodat je tijdens het vertrek perfect voorbereid bent!

MOGEN WIJ JOUW SHERPA ZIJN?

Tijdens onze reizen heb je altijd iemand nodig die jou helpt om je droom waar te maken. Iemand die je volledig kunt vertrouwen. In Nepal, op de Mount Everest, noemen we zo iemand een Sherpa. Mogen wij diegene zijn die jou helpt om onvergetelijke momenten mee te maken? Mogen wij erbij zijn als jij jouw dromen waarmaakt? Mogen wij jouw Sherpa zijn?

Een onvergetelijke ervaring!

Mijn naam is Bart Mulder en in maart 2014 heb ik de Kilimanjaro beklommen. Ik was best goed voorbereid, al zeg ik het zelf. Fysiek was ik fit en mijn backpack stond een week van tevoren al klaar voor vertrek. Toch vond ik het spannend. Ik had namelijk geen idee wat ik kon verwachten. Zou het zwaar zijn? Zou ik last krijgen van hoogteziekte? Zou ik de top wel halen?
Op 5 maart stapte ik toch maar in het vliegtuig richting Tanzania, samen met een vriend van me. ’s Avonds om 20.30 uur landden we op Kilimanjaro international Airport, waar onze stond chauffeur al klaar stond om naar het hotel in Moshi te brengen. Een uurtje rijden ongeveer. De eerste nacht in het hotel was flink wennen. Het was flink warm en mijn klamboe werkt ook niet erg mee.
Op dag twee konden we rustig ontbijten en wennen aan de warmte. De gids gaf ons een uitgebreide instructie over de beklimming en de rest van de dag hebben we Moshi verkend en verder vooral rustig aan gedaan. Ik was in mijn hoofd alleen maar bezig met de dag erna. De dag dat de beklimming zou beginnen! En een aantal uren later was het zover. We werden de volgende ochtend door een chauffeur opgehaald die ons naar de toegangspoort van de Machame route bracht. Daar hebben we toegangsbewijzen geregeld, iets gegeten en kennis gemaakt met de crew die ons de rest van de beklimming zou helpen. Aardige gasten!

“GA IK HET WEL REDDEN?”

De eerste vijf dagen van de beklimming verliepen voorspoedig en waren echt heel tof, maar ik wil jullie liever vertellen de mooiste ervaring die ik heb meegemaakt op de Kilimanjaro: de toppoging. Wat was dat gaaf zeg! Ondanks dat ik nog nooit zo heb afgezien… ’S Nachts om 01.00 uur werden we gewekt door onze gids. Na een kopje thee en wat eten startte onze toppoging. In het pikdonker liepen we met een hoofdlamp op heel langzaam omhoog, met een prachtige sterrenhemel boven ons. We moesten bijna 1300 meter stijgen. Van 4600 meter boven zeeniveau tot 5895 meter. De eerste paar uur verliepen voorspoedig, we hadden een rustig tempo en niemand had last van hoogteziekte. Na een paar uur kwamen de eerste beklimmers naar beneden die de top niet hadden gehaald. Dan ga je toch nadenken. Hoe voel ik me? Ben ik wel fit genoeg? Ga ik het wel redden?

“WAT EEN EUFORIE!”

Hoe hoger je komt, hoe zwaarder het wordt. Op een gegeven moment duurde iedere minuut echt een eeuwigheid. En ik begon ook wat last te krijgen van hoofdpijn. De gids hield me goed in de gaten, dat wel. Maar het was toen echt ontzettend afzien. Tot het moment dat we aankwamen op de rand van de krater (Stella point), rond 05.30 uur. Toen wist ik het. We gaan het halen! Het was vanaf daar nog 3 kwartier, maar je ziet de top. Je ziet waar je heen moet en dat geeft zoveel adrenaline. Het voelde vanaf dat moment als een zegetocht. En eenmaal aangekomen is de ontlading zo groot. Wat een moment, wat een euforie, wat een overwinning!
Na ongeveer 20 minuten op de top, moesten we gauw weer naar beneden richting het basiskamp. Ik had het niet verwacht, maar dat ging echt als een trein. Ineens heb je weer zoveel energie dat je wel naar beneden kunt sprinten. Een dag later waren we weer beneden in Moshi. Met een ‘Kilimanjaro-biertje’ in de hand genoten we na van een waanzinnig avontuur. Dit was echt een wereldervaring die ik nooit meer vergeet! En daarna zijn we nog op safari geweest en hebben we gedoken op Zanzibar, maar dat was een heel ander verhaal. Gewoon, omdat we er toch waren. 😉
Tot slot, voor mij was dit Kilimanjaro avontuur de inspiratie om Sherpa Reizen op te richten. Het was zo’n prachtig avontuur, en tegelijk bleek het ook zo lastig om achteraf uit te leggen aan mensen in Nederland hoe mooi het was. Dan kun je het ze maar beter zelf laten ervaren. 🙂 Daarom heb ik Sherpa Reizen opgericht. Nieuwsgiering? Check www.sherpareizen.nl.

Waarom Sherpa Reizen?

1. DESKUNDIGE REISBEGELEIDING
Sherpa Reizen werkt met lokale reisbegeleiders die ruime ervaring hebben met het begeleiden van reizigers. Zij kennen de omgeving op hun duimpje en weten wat te doen in iedere situatie. Ook spreken zij prima Engels en zijn zij er echt voor jou. Onze reisbegeleiders letten op jouw plezier en vooral ook op jouw veiligheid tijdens je uitdaging.

2. KENNIS UIT EIGEN ERVARING
Alle reizen die Sherpa Reizen aanbiedt, hebben wij zelf getest. Dat was niet alleen vet, nee, daardoor weten we precies wat jou te wachten en kunnen we je goed adviseren. Schroom dus niet om al jouw vragen aan ons te stellen over de reis die jij op het oog hebt.

3. BETAALBARE REIZEN
Wij streven ernaar om onze reizen voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar te maken, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Dat doen wij bijvoorbeeld door direct bij lokale ondernemingen in te kopen en onze reizen alleen online aan te bieden. Wij maken liever meer mensen blij met een wereldervaring, dan dat we rijk worden van een paar klanten.

4. ALLEEN UNIEKE REIZEN
Sherpa Reizen biedt geen 13 in een dozijn reizen aan. Al onze reizen zitten vol unieke uitdagingen. Ervaringen die je maar 1 keer in je leven meemaakt. Dat is waar wij onze reizen op selecteren: wij willen dat jij een wereldervaring opdoet, die je nooit meer vergeet!

5. REIS OP MAAT
Wij kunnen al onze reizen ook volledig op jouw maat maken. Toch liever een andere vertrekdatum? Zijn er activiteiten die je heel graag wilt doen? Dieetwensen? Je vakantie verlengen met een paar dagen ontspanning? Laat ons weten wat jij wilt en de kans is groot dat het mogelijk is. Wij maken een volledig op maat gemaakte offerte voor je.

6. PERSOONLIJKE AANDACHT
Sherpa Reizen is geen reisbureau die 2000 klanten per maand heeft en waar je slaapt in wolkenkrabbers. Wij vinden het belangrijk dat onze reizen echt aansluit bij jouw wensen en behoeften. Je kunt ons echt alles vragen over de reis waarin jij geinteresseerd bent, gewoon doen. Sherpa Reizen is er voor jou.

7. DUURZAAMHEID
Wij werken uitsluitend samen met lokale ondernemers, zodat de lokale bevolking echt profiteert van jouw reis. En niet alleen jouw gids is een local, ook de producten die je eet zijn lokaal ingekocht, en de chauffeurs, de koks en noem maar op. Dat is trouwens ook gewoon leuk, want je leert de locals vaak echt goed kennen! Verder letten wij erop dat jouw reis zo min mogelijk impact heeft op de natuur.

8. VERRASSENDE VOORDELEN VOOR TROUWE KLANTEN
Boek je vaker een reis bij Sherpa Reizen? Dat waarderen wij enorm. Je profiteer dan van verrassende voordelen. Soms is dat een leuke korting, maar vaak is het ook iets heel anders waarmee wij onze waardering willen laten blijken. Laat je verrassen!

www.sherpareizen.nl
06-21997163
info@sherpareizen.nl

Terug