Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere vakantie?

Uniek Voettochten

Correspondentieadres

Uniek Voettochten
De Jutberg 30
Laag Soeren
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 11062

Uniek Voettochten

Wandelprogramma

Het wandelprogramma van Uniek Voettochten bestaat uit een aantal groepsreizen. Het zijn een- of meerdaagse reizen, waarbij elke dag een afstand van 13 tot 16 kilometer (lichte tochten) of een afstand van 15 tot 23 kilometer gewandeld wordt (gewone en zware tochten). We organiseren ook enkele wandelweken (8 dagen), o.a. in de Algarve (Portugal), op het schiereiland Beara (Ierland) en op het eiland Rügen (Duitsland). In zo’n week wandelen we 5 of 6 dagen en hebben we ook altijd een rustmoment (vrije middag) voor eigen besteding gepland.

Bij elke reis staat met sterren (zie ook het kopje “Zwaarte”, achterin de brochure) vermeld hoe zwaar die is. Gemiddeld leggen we, inclusief de rustpauzes, 3 kilometer per uur af. Iedereen moet lekker in zijn eigen tempo kunnen lopen.

Begeleiding

De groepsreizen worden begeleid door één of twee gidsen. De meesten van hen zijn als natuurgids opgeleid bij het IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie), of werkzaam bij een instantie die zich bezighoudt met natuur en milieu. De meeste reizen worden begeleid door Rowan Koster. Verder staan op de lijst van begeleiders: Gerard van Weerd en Annemiek Breukers. Bij elke tocht uit het programma staat de begeleider vermeld.

Groepsreizen

We organiseren groepswandelreizen. Een gids begeleidt je door de mooiste natuurgebieden. Tijdens de meerdaagse tochten bestaat de groep uit 8 tot 22 personen. Met de dagwandelingen gaan maximaal 21 mensen mee. Voor honden en/of kinderen zijn onze groepsreizen niet geschikt.

Wat voor mensen gaan er mee? Heel verschillend: leuke, gezellige mensen: niet heel jong, niet stokoud, tussen 40 en 85 jaar, geïnteresseerd in natuur, belangstelling voor cultuur, veel singles, veel vrouwen, iets minder mannen.

Bagage

Bij de groepsreizen wordt (indien nodig) de bagage vervoerd vanaf het beginpunt naar hotel(s) en naar het eindpunt. Je draagt alleen een dagrugzakje voor proviand en regenkleding.

Hotels

We overnachten in middenklasse tot luxe hotels op kamers met eigen douche en toilet, op basis van halfpension. De tweepersoonskamers hebben bijna overal gescheiden bedden.

Het aantal eenpersoonskamers is beperkt. Wil je een eenpersoonskamer, meld je dan spoedig, want die zijn meestal snel volgeboekt. Normaalgesproken reserveert Uniek Voettochten per hotel –indien mogelijk- ten minste 6 eenpersoonskamers.

Per tocht wordt met bolletjes aangegeven, hoe comfortabel het hotel is.

(in principe kiest UNIEK Voettochten steeds voor hotels met ••)

•           eenvoudig hotel          kamers hebben wat betreft sanitair minimaal een wastafel

                                               sober of enigszins verouderd interieur

                                               geen of weinig extra voorzieningen (zoals bar, tv-hoek,

                                               terras, tuin)

••         beter hotel                  alle kamers hebben een eigen douche en toilet

                                               eigenaar heeft zorg besteed aan interieur

                                               verschillende extra voorzieningen (zoals bar, tv-hoek,

                                               terras, tuin)

•••        luxe hotel                    ruime kamers en/of kamers met extra faciliteiten

(zoals ligbad, föhn, lange bedden, balkon, bureau, zithoek)

kamers, receptie, restaurant e.d. smaakvol ingericht

enkele aanvullende voorzieningen (zoals zwembad, sauna,           fitnessruimte)

Bij het selecteren van hotels kijkt UNIEK Voettochten niet alleen naar het comfort.

Andere belangrijke criteria zijn:

ligging                         liefst op rustige plek in directe nabijheid van wandelpaden

omvang                      liefst familiehotels met minimaal 8 kamers

bediening                    vriendelijk en gastvrij personeel  geen stijve, onpersoonlijke sfeer

maaltijden                   gevarieerde en voedzame gerechten

uitstraling                    liefst een statig pand met rijk verleden en om het hotel een royale

                                   tuin, waarin ook wat grote bomen staan  

Vertrek- en eindpunt

In Nederland is dit meestal het hotel waar je logeert, soms een goed bereikbaar treinstation of een bushalte. Vertrek op de eerste dag tussen 10.30 en 12.00 uur. Aankomst laatste dag om uiterlijk 16.30 uur. Het verzamelpunt van de vliegreizen (Portugal, Ierland) is op Schiphol of op Rotterdam-The Hague Airport (Frankrijk). Circa 10 dagen voor vertrek worden in de deelnemersbrief de precieze vertrektijden van het vliegtuig vermeld. De wandelingen in het westen van Duitsland, in België en het noorden van Frankrijk starten tussen 12.00 en 14.30 uur vanuit het hotel.

De reis (Rügentocht, Midden-Duitslandtocht), waarbij een minibus wordt ingezet, begint tussen 10.00 en 11.00 uur bij station Dalfsen (Rügentocht) of Arnhem (Midden-Duitslandtocht). 

Pauzes

Onderweg drinken we in een horecagelegenheid koffie/thee met gebak of een regionale lekkernij. Dat is tevens de sanitaire stop. En we zoeken ook nog ergens een picknickplekje om ons lunchpakket op te eten.

Verwenreizen

UNIEK Voettochten heeft (bijna) alles voor je geregeld. Het enige wat je doet is …. wandelen! We hebben gekozen voor “verzorgde voettochten” om het gemakkelijk voor je te maken. Alles is dus in de prijs inbegrepen: overnachtingen, de maaltijden, de lunches, bagagevervoer, soms een stukje busvervoer, koffie/thee met “iets erbij” onderweg, eventueel fietshuur. Alleen de drankjes die je in het hotel gebruikt, betaal je zelf. Reis je met openbaar vervoer en maak je gebruik van de ophaalservice, dan betaal je € 0,10 per kilometer. Bij de wandelweken zit ook de vliegreis, inclusief alle toeslagen en belastingen, bij de prijs inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de huur en de brandstof van de minibus, waarmee de afstand tussen Nederland en het wandelgebied overbrugd wordt.

www.uniekvoettochten.nl
024-6633293
info@uniekvoettochten.nl

Terug