Naar welk land gaat jouw volgende bijzondere reis?

Vacances a Catalunya

Correspondentieadres

Vacances a Catalunya
IJssel de Schepperstraat 7
Okkenbroek
Nederland

Reisgaranties


VvKR-lidnummer: 16031

Vacances a Catalunya

Vacances a Catalunya is dé Catalonië specialist. Wilt u wandelen of fietsen naar Barcelona, langs de Costa Brava, van de toppen van de Pyreneeën tot de rijstvelden van de Ebro-delta of liever van berghut naar refugi? Ontdek de romaanse of modernistische architectuur op een autorondreis met overnachtingen in comfortabele charme hotels. Wij maken naar uw wens een kant en klare reis voor u.

Duik in de Catalaanse geschiedenis!

Door de eeuwen heen is er veel gevochten om en in Catalonië. Achtereenvolgens o.a. de Iberiërs, Kelten, Feniciërs, Grieken, Romeinen, Vandalen  en de West-Gothen bewoonden het gebied. De Visigothische boog is een belangrijk overblijfsel uit hun tijd.

Totdat de Mohammedaanse Moren vanuit het zuiden Spanje en ook Catalonië bezetten in de 8e eeuw. Zij nemen de hoefijzerboog over in hun bouwkunst. Alleen de Pyreneeën bleven buiten hun macht. Hun overheersing van Catalunya duurt nog geen honderd jaar en de Franken nemen het stokje over. Een kleine honderd jaar later komt Wilfired de Harige in opstand en overwint. Hiermee komt de Catalaanse staat tot geboorte. Wilfried de Harige, de eerste graaf van Barcelona ligt begraven in Ripoll. Deze streek noemt men derhalve ook de wieg van Catalonië. Onze reis met dezelfde naam leidt u door Centraal Catalonië en u bezoekt ook de streek rondom Ripoll met haar vele romaanse schatten en het graf van Wilfried (Guifré el Pelós).

www.vacancescatalunya.nl
0570-551075, 06-53913365
info@vacancescatalunya.nl

Terug