Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waar haal je een PCR-Test?

Steeds meer bestemmingen, landen en airlines stellen eisen aan het toelaten van reizigers. Veel landen vragen daarom om een zogenaamde “Corona-test”, ook wel “PCR-test” of “Non-Covid19-verklaring” genoemd. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je weten waar je een coronatest (PCR-Test of Non-COVID19-verklaring) kan laten doen?

Hoe regel ik een corona gezondheidsverklaring voor mijn vakantie?

In principe geeft GGD geen gezondheidsverklaring af. De GGD’s testen alleen als je gezondheidsklachten hebt en dus niet omdat je op reis gaat. Zij geven ook geen certificaat of verklaring af. Dit houdt in dat je de corona-test bij een bij een particulier gezondheidscentrum moet doen. Hier zijn verschillende opties voor.

Hoe meld ik me aan voor een PCR-test of Antigen-test?

Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs afnemen. Voor hen is het mogelijk om voor een speciaal tarief een PCR-test aan te vragen inclusief verklaring. VvKR heeft afspraken gemaakt met enkele organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen. Het betreffen Coronalab.eu en HealthCheckCenter. We leggen hieronder de korting uit, indien je daar gebruik van wil maken, neem dan contact op met één van de reisspecialisten van VvKR.

Kosten en korting HealthCheckCenter

Klanten van VvKR-reisspecialisten kunnen gebruik maken van een speciale korting voor een PCR-test of een Antigentest bij HealthCheckCenter.

Dit kan via de speciale link: https://vvkr.healthcheckcenters.nl/

Prijs PCR met gratis certificaat:  €40,-
Prijs Antigentest:  €29,50

Kosten en korting Coronalab.eu

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.eu De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 89 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 69 per persoon. VvKR-reisspecialisten beschikken daarvoor over een speciale kortingscode. Wat dit aanbod uniek maakt is dat je altijd dezelfde dag resultaat ontvangt van je test! Uniek in de markt en voor sommige landen noodzakelijk

De testprocedure is als volgt:

  1. U vraagt bij uw VvKR-reisspecialist een kortingscode op.
  2. U boekt op Coronalab.eu een test. Daarbij gebruikt u de gegeven kortingscode om korting 
    - De prijs voor de consument € 89, maar met de VvKR-kortingscode is dit € 69,-
    - Korting € 20,00 met voucher
  3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen in ons eigen laboratorium en u ontvangt dezelfde dag uitslag met gratis testdocument.
  4. Vragen over de testen, de locaties en uitslagen kunt u stellen bij Coronalab.eu

Disclaimer
De PCR test COVID-19 is een momentopname. De test geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk ‘negatief’ bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit. VvKR is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.