Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waar haal je een Corona-Test

Het is inmiddels weer mogelijk om naar diverse landen te reizen. Steeds meer bestemmingen, landen en airlines stellen eisen aan het toelaten van reizigers. Veel landen vragen daarom om een zogenaamde “Corona-test”, ook wel “PCR-test” of “Non-Covid19-verklaring” genoemd. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je weten waar je een corona test (PCR-Test of Non-COVID19-verklaring)  kan laten doen?

Hoe regel ik een corona gezondheidsverklaring voor mijn vakantie?

De lokale autoriteiten willen dat je in bezit bent van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. Het idee is dat wanneer alle inkomende reizigers worden getest, de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk is.

Coronatest bij particulier gezondheidscentrum

Het is niet mogelijk om deze test bij de GGD te laten uitvoeren. De GGD’s testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, en dus alleen omdat je op reis gaat. Zij geven ook geen certificaat of verklaring af. Dit houdt in dat je de Corona-test bij een bij een particulier gezondheidscentrum moet zoen. Hier zijn verschillende opties voor.

Hoe meld ik me aan voor een Coronatest?

Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs af kunnen nemen. Voor hen is het mogelijk om voor een speciaal tarief een PCR-test aan te vragen inclusief verklaring. VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen. Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. We leggen hieronder de korting uit, indien je daar gebruik van wil maken, neem dan contact op met één van de reisspecialisten van VvKR.

Kosten en korting Coronalab.eu

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab. De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 149,90 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 125 per persoon. VvKR-reisspecialisten beschikken daarvoor over een speciale kortingscode. Indien de test voor 11.30 uur plaatsvindt, heeft u de uitslag uiterlijk rond 22.00 uur.

De testprocedure is als volgt:

 1. U vraagt bij uw VvKR-reisspecialist een kortingscode op.
 2. U boekt op Coronalab.eu een test ‘zonder boekingscode’. Daarbij gebruikt u de gegeven kortingscode om korting 
  - De prijs voor de consument € 149,95, maar met de VvKR-kortingscode is dit € 125,-
  - Korting € 24,95 met voucher
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen.
  - Als de testen in de ochtend voor 11.30 uur zijn afgenomen, dan volgt de uitslag dezelfde dag voor 22.00 uur;
  - Als de testen na 11.30 worden afgenomen dan volgt de uitslag de volgende dag voor 22.00 uur.

Vragen over de testen, de locaties en uitslagen kunt u stellen bij Coronalab.eu

Kosten en korting Huisartenlab

De werkwijze voor Huisartsenlab is veranderd. Hier omschrijven we de aangepaste procedure en tekst. Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 100 (voor een individuele) en € 60 (voor een groepspool) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijgt je reiziger er dus gratis bij indien de test via de speciale VvKR-links worden aangevraagd.

De normale prijs voor consumenten voor een test inclusief de benodigde (Non)COVID-19 Certificaat is: € 125,- (individueel) of € 85,- (in een groepspool). Via een VvKR-reisspecialist is het echter mogelijk een kortingsvoucher voor de klanten aan te vragen ter waarde van € 25,-.

Wat is een groepspool?

De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen. Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.

De uitslag van de test is voor de helle groep: Indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:

Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:

 1. Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/vvkr
  De kortingsvoucher kan je aanvragen bij je VvKR-reisspecialist.
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)

Vragen over de testen, de locaties en uitslagen kunt u stellen bij Huisartsenlab

 

Disclaimer
De PCR test COVID-19 is een momentopname. De test geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk ‘negatief’ bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit.

VvKR is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.

VvKR is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.