Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waar haal je een Corona-Test

Het is inmiddels weer mogelijk om naar diverse landen te reizen. Steeds meer bestemmingen, landen en airlines stellen eisen aan het toelaten van reizigers. Veel landen vragen daarom om een zogenaamde “Corona-test”, ook wel “PCR-test” of “Non-Covid19-verklaring” genoemd. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je weten waar je een corona test (PCR-Test of Non-COVID19-verklaring)  kan laten doen?

Hoe regel ik een corona gezondheidsverklaring voor mijn vakantie?

De lokale autoriteiten willen dat je in bezit bent van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. Het idee is dat wanneer alle inkomende reizigers worden getest, de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk is.

Coronatest bij particulier gezondheidscentrum

Het is niet mogelijk om deze test bij de GGD te laten uitvoeren. De GGD’s testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, en dus alleen omdat je op reis gaat. Zij geven ook geen certificaat of verklaring af. Dit houdt in dat je de Corona-test bij een bij een particulier gezondheidscentrum moet zoen. Hier zijn verschillende opties voor.

Hoe meld ik me aan voor een Coronatest?

VvKR biedt in samenwerking met het HetHuisartslab.com op verschillende locaties in Nederland de gelegenheid waar je je kunt laten testen. Deze laboratoria van HetHuisartslab.com zijn door het RIVM goedgekeurd.

Kosten PCR-test

Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisaties kunt u voor het speciale tarief van € 89,50 een PCR test aanvragen. Dit is inclusief het benodigde reisdocument. 

Locatie PCR-test

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Het Huisartsenlab in heel Nederland op verschillende locaties Health Check Centers geopend. De verschillende locaties zijn hier te vinden.

Veelgestelde vragen PCR-test

We kunnen het ons voorstellen dat je vragen hebt over deze test. Op de pagina Veelgestelde Vragen van Het Huisartsenlab vind je al veel antwoorden. Vind je het antwoord op je vraag daar niet, dan kan je contact opnemen met de helpdesk. De helpdesk is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en op zaterdag van 09.30-17.30 uur op 030-200 5060.