Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waar haal je een PCR-Test?

Steeds meer bestemmingen, landen en airlines stellen eisen aan het toelaten van reizigers. Veel landen vragen daarom om een zogenaamde “Corona-test”, ook wel “PCR-test” of “Non-Covid19-verklaring” genoemd. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je weten waar je een coronatest (PCR-Test of Non-COVID19-verklaring) kan laten doen?

Hoe regel ik een corona gezondheidsverklaring voor mijn vakantie?

In principe geeft GGD geen gezondheidsverklaring af. De GGD’s testen alleen als je gezondheidsklachten hebt en dus niet omdat je op reis gaat. Zij geven ook geen certificaat of verklaring af. Dit houdt in dat je de corona-test bij een bij een particulier gezondheidscentrum moet doen. Hier zijn verschillende opties voor.

Hoe meld ik me aan voor een PCR-test of Antigen-test?

Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs afnemen. Voor hen is het mogelijk om voor een speciaal tarief een PCR-test aan te vragen inclusief verklaring. VvKR heeft hiervoor afspraken gemaakt met HealthCheckCenter die commerciële tests aanbiedt, inclusief gezondheidsverklaringen. 

Kosten en korting HealthCheckCenter

Klanten van VvKR-reisspecialisten kunnen gebruik maken van een speciale korting voor een PCR-test of een Antigentest bij HealthCheckCenter.

Dit kan via de speciale link: https://vvkr.healthcheckcenters.nl/

Prijs PCR met gratis certificaat:  €36,50
Prijs Antigentest:  €22,50

Disclaimer
De PCR test COVID-19 is een momentopname. De test geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk ‘negatief’ bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit. VvKR is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.

VVKR's Business Partners