Zoeken in bestemmingen, reisthema's & reisorganisaties

Waar haal je een Corona-Test

Steeds meer bestemmingen, landen en airlines stellen eisen aan het toelaten van reizigers. Veel landen vragen daarom om een zogenaamde “Corona-test”, ook wel “PCR-test” of “Non-Covid19-verklaring” genoemd. Ga jij binnenkort op vakantie en wil je weten waar je een coronatest (PCR-Test of Non-COVID19-verklaring) kan laten doen?

Hoe regel ik een corona gezondheidsverklaring voor mijn vakantie?

Wil jij je gratis laten testen voor je op vakantie gaat dan kun je vanaf 30 juni een afspraak maken via de website: testenvoorjereis.nl. Alleen als je via deze website de test regelt, is de test gratis. Deze mogelijkheid bestaat tot Tot 1 oktober 2021.

Coronatest bij particulier gezondheidscentrum

In principe geeft GGD geen gezondheidsverklaring af, tenzij je de test via testenvoorjereis.nl afspreekt. De GGD’s testen alleen als je gezondheidsklachten hebt en dus niet omdat je op reis gaat. Zij geven ook geen certificaat of verklaring af. Dit houdt in dat je de corona-test bij een bij een particulier gezondheidscentrum moet doen. Hier zijn verschillende opties voor.

Hoe meld ik me aan voor een Coronatest?

Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs afnemen. Voor hen is het mogelijk om voor een speciaal tarief een PCR-test aan te vragen inclusief verklaring. VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen. Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. We leggen hieronder de korting uit, indien je daar gebruik van wil maken, neem dan contact op met één van de reisspecialisten van VvKR.

Kosten en korting Coronalab.eu

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.eu De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 89 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 69 per persoon. VvKR-reisspecialisten beschikken daarvoor over een speciale kortingscode. Wat dit aanbod uniek maakt is dat je altijd dezelfde dag resultaat ontvangt van je test! Uniek in de markt en voor sommige landen noodzakelijk

De testprocedure is als volgt:

 1. U vraagt bij uw VvKR-reisspecialist een kortingscode op.
 2. U boekt op Coronalab.eu een test. Daarbij gebruikt u de gegeven kortingscode om korting 
  - De prijs voor de consument € 89, maar met de VvKR-kortingscode is dit € 69,-
  - Korting € 20,00 met voucher
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen in ons eigen laboratorium en u ontvangt dezelfde dag uitslag met gratis testdocument.
 4. Vragen over de testen, de locaties en uitslagen kunt u stellen bij Coronalab.eu

Kosten en korting Spoedtest.nl

In samenwerking met VvKR heeft Spoedtest.nl een aanbieding speciaal voor reizigers die een PCR-test nodig hebben. Via deze pagina kan de PCR-Economy test geboekt worden voor slechts €49,- in plaats van €89,-! Tijdens het boeken van de test zal de prijs vanzelf verspringen van €89,- naar €49,-. Heb jij je laten testen? Dan ontvang je de uitslag de volgende dag vóór 18:00.

Kosten en korting Huisartenlab

De werkwijze voor Huisartsenlab is veranderd. Hier omschrijven we de aangepaste procedure en tekst. Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 70 (voor een individueel incl. reisdocument) en € 50 (voor een groepspool test incl. reisdocument) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijg je als reiziger er dus gratis bij indien de test via de speciale VvKR-links worden aangevraagd.

Wat is een groepspool?

De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen. Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.

De uitslag van de test is voor de helle groep: Indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:

Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:

 1. Klanten en reizigers van VvKR-reisspecialisten kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.com/invite/vvkr
  De kortingsvoucher kan je aanvragen bij je VvKR-reisspecialist.
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)

Vragen over de testen, de locaties en uitslagen kunt u stellen bij Huisartsenlab

Disclaimer
De PCR test COVID-19 is een momentopname. De test geeft geen volledige garantie dat je daadwerkelijk ‘negatief’ bent. Het kan zijn dat er geen virus wordt gedetecteerd maar dat je toch besmet bent geraakt met het virus. De test kan op een verschillend moment een andere uitslag geven omdat je bijvoorbeeld in de incubatieperiode zit. VvKR is in geen geval aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van diensten door of producten van derden.